• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan dikkat çeken uyarı: Ailemizden gittikçe uzaklaşıyoruz

Yeniakit Publisher
2022-05-20 16:09:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan dikkat çeken uyarı: Ailemizden gittikçe uzaklaşıyoruz

Toplumda sanal alemin cazibesine kapılarak değerlerin yitirildiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dünyanın diğer ucundaki insanlarla iletişim kurarken aynı sofraya oturduğumuz anne-babamızdan, eşimizden, çocuklarımızdan gittikçe uzaklaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Amasya'daki tarihi Sultan II. Bayezid Camii'nde hutbe okudu ve cuma namazı kıldırdı.

Dijital dünyanın baş döndürücü hızla geliştiği bu dönemde yeni mecranın pek çok imkanından yararlanıldığını ancak bir yandan da özendirdiği hayat tarzının haz, hırs, tüketim ve bireyselleşme üzerine kurgulandığına şahit olunduğunu vurgulayan Ali Erbaş, "Maalesef bu durumdan aile yapımız da derinden etkileniyor. Kimi zaman en yakın dostumuz telefon ekranları, internet mecraları oluyor. Rahmet, sekinet ve muhabbet vesilesi ailemizden ilgiyi, sevgiyi ve muhabbeti esirgiyoruz" diye konuştu.

İslam'ın meşru bir nikah ile aile yuvası kurulmasını emrettiğini işaret eden Erbaş, "Aile hayatımızı adalet, merhamet, sevgi, saygı, güven gibi değerler üzerine bina etmemizi öğütlemektedir. İslam, gayrı meşru ilişkilere, hayasızlığa, iffetsizliğe ve çirkinliğe sevk eden davranışlara ise asla izin vermez. Meşru bir nikaha dayanmayan hiçbir İslam birlikteliği kabul etmez" şeklinde konuştu.

Ailenin bir tercih değil fıtri bir ihtiyaç olduğuna değinen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Aile kurmak ve aile olmak Hz. Adem'den bu yana Peygamberlerin (Aleyhisselatü vesselam) sünnetidir. Aile kurumunun yerine ikame edilecek hiçbir sosyal yapı yoktur. Algıların gerçeğe galip geldiği ve insanlığın fıtrata aykırı dönüşümlere zorlandığı günümüzde bize düşen, dijital dünyanın olumsuzlukları karşısında milli ve manevi değerlerimizi esas alan bir duruş sergilemektir. Yaşadığımız çağın gerçeklerinden kopmadan, dijital mecraların da esiri olmadan değerleriyle birlikte aile olmaktır" şeklinde konuştu.

Caminin ve şehrin tarihi hakkında Vali Mustafa Masatlı ve Müftü Durmuş Ayvaz'dan bilgiler alan Ali Erbaş, namazın ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirip sohbet etti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSAN DOĞRU

kadın hakları diye diye !!! Erkeği evde itibarsızlaştırıp aile falan bırakmadınız.  

UFKİ

İMAMLARIMIZIN CAMİLERDE MEVLÜT OKUMALARI ENGELLENMELİ.CAMİLERİMİZ MEVLÜTHANEYE DÖNÜŞMEMELİ . İSTEYEN VATANDAŞIMIZ İMAMI VE MÜEZZİNİ EVİNE GÖTÜRÜP OKUTSUN.ZİRA DİNİMİZDE MEVLÜT DİYE BİR İBADET YOKTUR ,NE FARZ DIR, NE VACİPTİR, NE SÜNNETTİR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23