• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki saldırıyı kınadı!

Yeniakit Publisher
2018-07-02 11:01:00 - 2018-07-02 11:02:00

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki saldırıyı kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Celalabad şehrinde meydana gelen ve 15 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Türkiye, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Celalabad şehrinde 15 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Celalabad'da düzenlenen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu hain terör saldırısını kınıyor, dost Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Nangarhar Valiliği sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırganın, içinde kendisinin de bulunduğu bomba yüklü aracı Celalabad'ın Muhabarat kavşağında patlattığını belirtmişti.

Saldırıda 15 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Hogyani, 20 kişinin yaralandığını söylemişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23