• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DGS ilahiyat ilitam taban puanları 2019

Yeniakit Publisher
2019-04-18 12:51:00 - 2019-04-18 12:52:10
DGS ilahiyat ilitam taban puanları 2019

DGS İlahiyat lisans tamamlama yani İLİTAM programı uzaktan öğrenim bölümü 2019 taban puanları ve kontenjanları merak ediliyordu. DGS İLİTAM ilahiyat önlisans mezunu kişilere, ilahiyat lisans mezunu olabilmek için DGS uzaktan eğitim olanaklarıyla gerekli eğitimi almak suretiyle 4 yıllık ilahiyat mezunu diplomasını almayı amaçlamaktır. Peki DGS ilahiyat ilitam taban puanları 2019. DGS İlitam bölümü hangi üniversitelerde var?

DGS İlahiyat lisans tamamlama yani İLİTAM programı uzaktan öğrenim bölümü 2019 taban puanları ve kontenjanları merak ediliyordu. DGS İLİTAM ilahiyat önlisans mezunu kişilere, ilahiyat lisans mezunu olabilmek için DGS uzaktan eğitim olanaklarıyla gerekli eğitimi almak suretiyle 4 yıllık ilahiyat mezunu diplomasını almayı amaçlamaktır. Peki DGS ilahiyat ilitam taban puanları 2019. DGS İlitam bölümü hangi üniversitelerde var?

Lisans tamamlama programı olarak iki yıl daha okuyarak 4 yıllık bölüm tamamlanmış olacak. Sadece Diyanet personelinin faydalanacağı bu uygulamayla artık Önlisans mezunlarının DGS çilesi de bitmiş olacak.

İLİTAM nedir?

İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM), Üniversiteler tarafından geliştirilmiş özgün bir lisans tamamlama programıdır. Üniversiteler, İlahiyat ön lisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans diploması alabilmek için gerekli eğitimi vermeyi amaçlar.

İLİTAM’ın sosyal hedefi, alandaki bilimsel ve akademik birikimini, eğitim teknolojisinin ve eğitim bilimlerinin sunduğu olanaklarla da bütünleştirerek geniş kitlelere yaymak ve böylece Türkiye’de yükseköğretimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktır.

Lisans tamamlama programı olarak iki yıl daha okuyarak 4 yıllık bölüm tamamlanmış olacak. Sadece Diyanet personelinin faydalanacağı bu uygulamayla artık Önlisans mezunlarının DGS çilesi de bitmiş olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DGS ilahiyat ilitam taban puanları 2019

İLİTAM Başvuru Tarihleri Nedir?

Başvuru tarihleri ÖSYM’ nin DGS sınav takvimine göre belirlenmektedir.

İLİTAM Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Programa kayıt olmak için İlahiyat Ön lisans programından mezun olup  ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) katılmak gerekmektedir. Programa kayıt olmak için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavından (DGS) alınması gereken puan her yıl katılan öğrencilerin başarı durumuna göre değişmektedir.

İLİTAM başvuru nasıl yapılır?

Programa başvurular ÖSYM kanalıyla alınır. Değerli öğrencilerimiz, Öğrenim Ücreti ve Uzaktan Öğretim Materyal Ücreti Halkbank şubeleri tarafından öğrenci numaranız ile tahsil edilecektir. Tahsil edilecek tutarın Halkbank haricinde diğer bankalara yatırılmaması gerekmektedir. Diğer bankalara yapılan ödemelerden UZEM sorumlu değildir. Olağanüstü durumlar haricinde ödemelerde EFT ve Havale yoluyla tahsilat yapılmayacaktır.

Ders Seçimi Nasıl Yapılıyor? Dersler Nasıl İşleniyor?

Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için ilk önce kayıtlı olunan programa ait tüm ödemeleri yapmaları gerekmektedir. Programlara ait “Ödeme Takvimleri” hem akademik birim hem de UZEM’in web sayfasından (uzem.omu.edu.tr) duyurulmaktadır.

Programa ait tüm ücretleri yatıran öğrenci, döneme ait akademik takvimi takip ederek ders ekleme ve bırakma işlemi için belirtilen tarih aralığında derslerini omu.edu.tr adresi üzerinden seçerek danışmanının onayına gönderir.

UZEM’ de dersler online şekilde yürütülmektedir. Her öğrenci kendisine tahsis edilen öğrenci numarası ve şifresiyle Ders Portalına giriş yaparak, günün 24 saati derslerini internet üzerinden takip edebilmektedir.

Canlı Dersleri Takip Etmesem Olur mu?

Canlı Derslere devam zorunluluğu yoktur ancak canlı derslerde dersin öğretim elemanı düzenli giriş yapan öğrencilere kanaat notu verebilmektedir. Bu açıdan, UZEM olarak canlı dersleri takip etmenizi ve olabildiğince derslerde aktif olmanızı öneriyoruz.

Eğitim Kaç Dönem Sürmektedir?

Programda eğitim öğretim 2 yarıyıldan oluşmaktadır. YÖK mevzuatına göre sadece vize sınavları internet üzerinden yapılmaktatır. Final ve bütünleme sınavları ise OMÜ Merkez Kampüsünde yüz yüze yapılmaktadır. Tüm lisans programlarında “Ders Geçme Notu” bağıl değerlendirme esas alınarak hesaplanır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23