• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Depremin vurduğu Suriye’de Esed’in keyfi yerinde, çünkü… Deprem bölgesinde olay fotoğraf

Yeniakit Publisher
2023-02-19 14:25:00 -
Depremin vurduğu Suriye’de Esed’in keyfi yerinde, çünkü… Deprem bölgesinde olay fotoğraf

Türkiye merkezli deprem Suriye'de de yıkıma neden oldu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın deprem bölgesinde gülerek verdiği fotoğraflar dünya medyasına manşet oldu. İngiliz Sunday Times gazetesi, "Esad depremi nasıl sömürüyor" başlığını kullanarak depremzedelerle çekilmiş fotoğrafları analiz etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede büyük hasara sebep olan depremlerde Türkiye'de yaşamını yitirenlerin sayısı 40 bini geçerken, İngiliz medyası dikkat çekici bir detayı öne çıkardı. Beşar Esed'in deprem bölgesinde gülerek selfie çektirmesinin arkasında yatan nedenler çok dikkat çekici ve zalim bir diktatörün ruh dünyasını yansıtıyor. 

İşlediği korkunç suçların izlerini sildi

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Sunday Times, “Esed depremi nasıl sömürüyor” başlığıyla bir dosya hazırlarken, “Deprem felaketi Esed’in rejimin korkunç suçlarının delillerini silmesine yardımcı olurken, yeniden inşa için yüzsüzce fon talep etmesinin önünü açtı” ifadelerine yer verdi.

Esed üzgün değil, gülüyor...

İngiliz gazetesinin haberinde, “Esed gülüyor. Suriye’nin kuzeybatısında yaşanan yıkıcı depremden dört gün sonra Esed ve eşi Esma deprem bölgesini ziyaret ediyor ve depremzedelerle görüşüyor. Depremden sonra ilk kez görüntülendi. Üzgün değil. Kelimenin tam anlamıyla gülüyor”  denildi.

57 yaşındaki Esed’in etrafındaki erkeklerin devlet başkanını coşkuyla karşıladığına dikkat çekilirken, bir adamın selfie çekme talebini reddetmeyen Esed’in ve eşinin gülümsediği de belirtildi. Bu fotoğrafın sosyal medyada çokça paylaşıldığına dikkat çekildi.

Deprem Esed için bir fırsat oldu

Deprem ile birlikte yıllardır Esed’in Suriye’ye uygulanan yaptırımlardan kurtulabileceğine dikkat çekilirken, “Deprem Esed için bir fırsat doğurdu. Yıllarca siyasi yalnızlaştırmaya maruz kalan Esed için tekrar tanınma fırsatı. Esed depremden hemen sonra Suriye halkına baş sağlığı dilemedi ya da OHAL  ilan etmedi. Yaptığı şey birçoğu Arap ülkeleri olmak üzere dünya liderlerinden kendisine gelen mesajları yayınlamak oldu” ifadesi kullanıldı.

Batıdan yardım istemeye hazırlanıyor

Esed’in batılı ülkelerden de mesaj aldığı belirtilirken, Esed’in esas kazanımının Batı ile normalleşme olacağına vurgu yapıldı. Esed’in batıdan yıkımın yarattığı tahribattan sonra yeniden inşa sürecine başlamak istediği ve bu sebeple Batı’dan yardım isteyeceği de belirtildi.

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Suriye'nin chpkkip'i

Keskinli Hacı Mustafa

BİZİM CO BİDEN DESTEKLİ iktidar umutlu Yerli ve milli allerjili çakma halkçı Amerikano Solcu dünün sosyalistleri gibi Katil Esed.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23