• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuğunun annesini 25 kere bıçakladı, savunması 'pes' dedirtti

Yeniakit Publisher
2020-02-19 11:20:00 - 2020-02-19 13:06:44
Çocuğunun annesini 25 kere bıçakladı, savunması 'pes' dedirtti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde eşi Halime Şenal'ı (31), 25 bıçak darbesiyle öldüren Ümit Gür'ün (40) yargılandığı davada yaptığı savunma ‘pes’ dedirtti. Hakim karşısına çıkan sanık, "o gün kendimi savundum" dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dini nikahla yaşadığı 1 çocuğunun annesi Halime Şenal'ı (31), 25 bıçak darbesiyle öldüren Ümit Gür'ün (40) yargılandığı davaya devam edildi. Sanık Ümit Gür, Halime Şenal'ın ortak çocuklarına bakmadığını, bu yüzden tartıştıklarını, olay günü de bıçak çektiği için kendisini savunmak zorunda kaldığını ifade etti.

Manavgat'ta her ikisi de eşinden ayrı olan Ümit Gür ve Halime Şenal, dini nikahla 2 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bir çocukları dünyaya geldi. Bir süre sonra Halime Şenal, çocuğu da bırakıp Ümit Gür'ü terk etti. Gür, geçen yıl 23 Temmuz gecesi Halime Şenal'ı, Ilıca Mahallesi Kumköy turizm merkezinde minibüs duraklarının yakınındaki boş arazide 25 bıçak darbesiyle öldürdü.

Tutuklanan Ümit Gür hakkında Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülen son duruşmasına sanık Ümit Gür, tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, salonda tarafların avukatları, sanık yakınları ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi kadınlar hazır bulundu.

"Üst katta Halime, alt katta resmi eşi ve çocukları kalıyordu"

Duruşmada Halime Şenal'ın arkadaşı Habibe Ay tanık olarak dinlendi. Habibe Ay, Halime Şenal'ın sanık Ümit Gür'ü sevdiğini, ancak kendi ayakları üzerinde durabilmek için çalışmaya başladığını anlattı. Öldürülen Halime Şenal'ın iş başvurusu sırasında yapacağı harcamalar için kendisinden 200 lira aldığını söyleyen Habibe Ay, "Bankadan çıktığımız sırada sanık Ümit Gür'le karşılaştık. Bana kızdı" dedi. Daha önceleri Halime Şenal'ın Ümit Gür'ün dubleks evinde kaldığını anlatan tanık Ay, "Üst katta Halime Şenal, alt katta Ümit Gür'ün resmi eşi ve çocukları kalıyordu. Ben birkaç defa gittim" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23