• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li Aylin Nazlıaka yine laiklik krizi geçirdi Ahmet Hakan’ın verdiği cevap olay oldu: “İmam minberde güzele bakmak sevaptır mı desin?

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
CHP’li Aylin Nazlıaka yine laiklik krizi geçirdi Ahmet Hakan’ın verdiği cevap olay oldu: "İmam minberde güzele bakmak sevaptır mı desin?

Diyanet’in cuma hutbesinde giyim özgürlüğüne yönelik ifadeler tartışmalara neden olurken, CHP’li Aylin Nazlıaka’dan sert tepki geldi. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise tepkilere mizahi bir dille karşılık verdi: “Nasıl bir hutbe arzuluyorsunuz?”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son cuma hutbesinde, kısa ve şeffaf kıyafetlerin Allah’ın örtünme emrini ihlal ettiği ve “giyinik çıplaklık” olarak tanımlandığı ifadeler kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Hutbede, giyim sektörü ve medya çevrelerinin “özgürlük” adı altında çıplaklığı özendirdiği savunuldu.

 

CHP’den laiklik vurgusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, hutbeye sert tepki göstererek “Giydiğimiz kıyafet, bedenimiz, tercihlerimiz, hayatımız bize ait! Laiklik kırmızı çizgimizdir. Kadınlar ne Diyanet’e ne iktidara sığar!” ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Hakan’dan mizahi yanıt

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, köşe yazısında hutbeye gelen tepkilere mizahi bir dille karşılık verdi. “Bu abiler, bu ablalar... Nasıl bir hutbe arzuluyorlar acaba?” diyen Hakan, imamların minberde “Güzele bakmak sevaptır” ya da “Moda dünyası dinimizin istediği işleri yapıyor” gibi ifadeler mi kullanması gerektiğini sordu.

 

“Mesela Piri Mehmet Paşa Camisi imamı Recep Hafız, minbere çıkıp... - “Güzele bakmak sevaptır ey cemaati müslimin” mi desin? - “Çıplaklıkta dinimiz açısından sorun yoktur, önemli olan kalp temizliği” mi desin? - “Moda dünyası, tam da dinimizin istediği işleri yapmaktadır” mı desin? - “Dinimizin giyim kuşam için bazı ölçüleri var ama laikliğe aykırı kaçacağı için söylemiyoruz” mu desin?”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Misafir

Unutma, Bi gün kefene ve bir metrekare yere sığıp... Hesap vereceksin ben laikim dersin münker ve nekir e

Erguvan

İstediğimle yatarım, zina ederim, vücud benim heryerimi açarım diyen zındıklar, hutbe den rahatsız olmuş bu hutbe Müslümanım diyen Allah'ın kanunlarını tanıyanlar için. Laik kemalist ateist putperestler için değil. Nazlıaka rahat olun. Açın açın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23