• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çelik: Biz gelecek seçimi değil gelecek nesilleri düşünüyoruz

Yeniakit Publisher
2013-03-31 20:49:00 - 2013-03-31 20:52:22
Çelik: Biz gelecek seçimi değil gelecek nesilleri düşünüyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Ağrı’da konuştu: ‘’Biz gelecek seçimi düşünerek değil, gelecek nesilleri ve Türkiye’nin istikbalini düşünerek hareket ediyoruz. Güzel günler inşallah bizi bekliyor.’’

AĞRI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ‘’Biz gelecek seçimi düşünerek değil, gelecek nesilleri ve Türkiye’nin istikbalini düşünerek hareket ediyoruz. Güzel günler inşallah bizi bekliyor’’ dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen ‘’Siyaset Akademisi’’nde yaptığı konuşmada, çözüm sürecine ilişkin yıllardan beridir Doğu’dan, Batı’dan, PKK’lıdan, askerden, polisten ve korucudan 40 bin küsur insanın hayatını kaybettiğini söyledi.
Kendilerinin iktidara geldiğinde ret, inkar ve asimilasyonu bir tarafa ittiklerini belirten Çelik, ‘’Bizim derdimiz, terör örgütünü hoşnut etmek, PKK örgütünü hoşnut etmek, onların sempatisini kazanmaktan ziyade, kendi Kürt vatandaşlarımızın makul, meşru ve mantıklı taleplerine, devlet olarak, hükümet olarak karşılık vermektir’’ diye konuştu.
Kan dökmek ve can almakla bu sorunun çözülemeyeceğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
‘’Tabii kötü taraf şu; PKK diyor ki ‘bunlar kendiliğinden mi oluyor. Biz kan döküyoruz, canımızı veriyoruz, kanımızın karşılığında devlet bize taviz veriyor.’ Eğer meseleye böyle yaklaşırsanız, bu hem gerçeğin çarpıtılması olur hem de hakkın inkarı olur. Eğer kan dökmekle can almakla bu iş olsaydı 1991, 1992, 1993 ve 1994’te her yıl 4-5 bin PKK’lı ve bine yakın güvenlik görevlisi, polis, asker, korucu şehit oluyordu. Eğer o gün AK Parti gibi bir devlet aklı olsaydı bu böyle olmazdı. AK Parti devlet aklı haline geldikten sonra iş değişti tabii. Çünkü bu meselenin kültürel, ekonomik, diplomatik, dini, psikolojik ve sosyolojik boyutları var.’’
Hükümet olarak konuyu bütün olarak ele aldıklarını anlatan Çelik, ‘’Şimdi PKK ve BDP istedi diye mi biz TRT Şeş’i kurduk sanki. Onlar bundan hoşnut oldular mı ki TRT Şeş’e ‘TRT caş’ demiyorlar mı? Onların siparişi üzerine mi kurduk sanki. Memnun olmadılar. PKK ve BDP istese de istemese de biz Kürt vatandaşlarımızın meşru, makul ve mantıklı taleplerini yerine getirdik, getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olamaz’’ dedi.
Çelik, ‘’Biz gelecek seçimi düşünerek değil, gelecek nesilleri ve Türkiye’nin istikbalini düşünerek hareket ediyoruz. Güzel günler inşallah bizi bekliyor. Kimsenin ölmediği, öldürmediği, kinlerin, nefretlerin değil, sevginin büyütüldüğü bir Türkiye hepimizin özlemidir’’ diye konuştu.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23