THY - Trabzon

Çaydanlık parlatmanın yöntemleri nelerdir?

Türkiye'de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi çayın demlenmesi için kullanılan çaydanlıklar üzerinde belli zaman sonra çeşitli lekelenmeler oluşur. Kullanıma bağlı oluşan bu lekelerin ve renk değişikliklerinin düzenli olarak temizlenmesi ve parlatılması gerekmektedir.

18 Mayıs 2018 Cuma 08:50
Çaydanlık parlatmanın yöntemleri nelerdir?

ÇAYDANLIK NASIL PARLATILIR?

Sirke, yalnızca çaydanlıkta değil mutfak ve banyonun tamamında kullanılabilecek bir temizleyicidir. Bir bardak sirkenin içine atılacak tuz çözüldükten sonra çaydanlık ve tencere gibi çelik malzemelerin temizlenebileceği bir karışım elde edilir.

Çaydanlığınızı parlatmanın diğer bir yolu limon kabukları ile ovmaktır. Çelik çaydanlığı limon kabukları ile ovduktan sonra her zamanki gibi yıkamak ve yünlü veya pamuklu bir bezle parlatmak gerekir.

Elma kabukları ile de çelik çaydanlık parlatılabilir. Temiz çaydanlığın içine su koyulur. Elma kabukları da atılır ve kaynatılır. Elma kabuklarının içinde iyice kaynaması çelik eşyanın parlamasını sağlar.

Sık kullanılan bir temizlik malzemesi olan karbonatı, sirke ile karıştırarak çaydanlığı temizlemek mümkündür. Geceden çaydanlığın içine sirke koyup bırakılır. Ertesi gün içinde biraz kalacak şekilde sirke boşaltılır. Bir yemek kaşığı karbonat eklenir ve sünger ya da bulaşık fırçasıyla temizlenir.

Bir yemek kaşığı limon tuzu su ile karıştırılarak da çaydanlık temizlenebilir. Bu karışım çaydanlığa koyulur ve bir-iki kez kaynatılır. Daha sonra suyu boşaltılır ve çaydanlık durulanır.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

Haber Tarihi: 18 Mayıs 2018 Cuma 08:50

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü