• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çarkçı CHP süreçten de çarketti

Yeniakit Publisher
2013-04-06 21:23:00 - 2013-04-06 21:24:25
Çarkçı CHP süreçten de çarketti

Hergün çark listesine yenilerini ekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sefer kendi teklif ettiği ‘Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu’ kurulması teklifinden çark etti.

YUNUS DİLMAÇ/ANKARA - Toplumun büyük bir kısmı tarafından desteklenen çözüm sürecinde destek konusunda sesiz kalan Kılıçdaroğlu, bu konuda kendi önerileriyle bile ters düşüyor.
Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’liler 6 Haziran 2012 günü Başbakan Erdoğan’ı ziyaretleri sırasında, Kürt sorununun çözümü için Meclis’te grubu bulunan partilerin katılımıyla Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulmasını önermişlerdi. Bugün ise, çözüm süreci için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na katılmayacaklarını ilan ettiler. CHP’liler ‘Bizim önerdiğimiz daha farklı’ gerekçesini dillendiriyor.
ÖNCE AKİL ADAMLARA ŞİMDİ KOMİSYONA
Çözüm sürecinde net bir tutum sergileyemeyen CHP, kendi önerdiği fikirlerle ters düşmeye devam ediyor. Çözüm süreci için oluşturulan Akil Adamlar heyeti önerisini desteklemeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çözüm süreci için mecliste oluşturulacak olan ‘Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu’ içinde  olumsuz tavırlar sergiledi. ‘Bizim önerdiğimiz daha farklı’ diyen Kılıçdaroğlu böylelikle, kendi önerdikleri komisyonun çalışmalarına katılmama kararı almış oldu. Oysa Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti 2012 yılında Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmede Toplumsal Mutabakat Komisyonu’nun kurulmasını istemiş ve çözüm için birlikte çalışma önerisinde bulunmuştu.
KREDİSİ LAFTA KALDI
Çözüm sürecinin başlangıcında ‘AK Parti’ye yeni kredi açıyoruz’ diyen Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin başladığı günden itibaren AK Parti’nin birlikte çalışma önerisine destek vermedi. CHP’nin AK Parti’ye açtığı kredi lafta kalırken, CHP çözüm sürecinde sessiz kalarak süreci dışarıdan izlemekle yetindi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23