• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cami imamından örnek davranış! Borçları ödeyip veresiye defterini yaktı

Yeniakit Publisher
2020-04-09 22:38:00 -
Cami imamından örnek davranış! Borçları ödeyip veresiye defterini yaktı

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde, Barbaros Camii imamı Kadir Çelikiz, koronavirüs nedeniyle yaşanan zor günlerde özellikle evlerine kapanan vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapabilmesi için bakkala olan borçlarını ödeyip, veresiye defterini ateşe attı.

Başiskele Barbaros Camii imamı Kadir Çelikiz, caminin yanında bulunan bakkal ile görüşerek veresiye defterini satın aldı. Kendisi ve birkaç hayırseverin desteği ile vatandaşların borcunu kapatarak veresiye defterini alan Kadir Çelikiz, defterde kimlerin isimlerinin yazılı olduğunu görmemek için de açıp bakmadı. Kadir Çelikiz caminin yakınındaki boş arsada defteri yırtıp tahta kasanın içerisine atarak ateşe verip yaktı.

"Biz bize yeteriz."

Kadir Çelikiz satın aldığı veresiye defterini yakarken, "Mahalle bakkalı Selim abimizin 20-30 yıllık veresiye defterini hiç içine bakmadan yırtıp yaktık. Burada süreç önemli. Hayırlara vesile olsun. Artık mahallede veresiye defteri yok. Rabbim maddi manevi destek olanlardan razı olsun. Allah’a emanet olun. Biz bize yeteriz." dedi.

"Miktarı söylemek doğru olmaz"

Salgının olduğu dönemde insanlara destek olmak istediklerini ifade eden Kadir Çelikiz, "Ben ve eşim daha önce birer maaşımızı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladık. Koronavirüs döneminde insanların en büyük ihtiyacı gıda ihtiyacı. Borcu yüzünden markete gelmeyen olmasın diye ben ve 2-3 arkadaşım böyle bir şey yapalım dedik. Ciddi bir pazarlık yaptık. Uzun yıllardır biriken borçlar da vardı. Miktarı söylemek doğru olmaz ama yüksek bir oranda ödeme yaptık. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Seyfullah

Sağ elin verdiğini sol elin haberi olmaz akidesine uygun olmuş maaşallah

Avini

Helal oksun sayın vatandaşa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23