Bunlar Nazi kalıntısı faşistlerdir!
Cumhurbaşkanı, dün Bağcılar, Çekmeköy ve Sultanbeyli belediyelerinin toplu açılış törenlerine katıldı.
MURAT ALAN / İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Bağcılar, Çekmeköy ve Sultanbeyli Belediyelerinin düzenlediği toplu açılış törenlerinde konuştu, mini mitingler düzenledi. Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na getirdiği uçuş yasağına sert tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist” dedi.
SENİN UÇAKLARIN NASIL İNECEK!
Bağcılar’daki törende coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, Hollanda’ya tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist.”
Hollanda’ya yönelik sert yaptırımların uygulanacağına dikkat çeken Erdoğan, “Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan’da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin bunların hepsi size dönecek. Şüphesiz ki 16 Nisan’dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız” ifadelerini kullandı.
‘HAYIR’ EŞİTTİR: KANDİL, FETÖ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekmeköy’de ki konuşmasında ise ‘hayır’ cephesine yüklenerek, şunları söyledi: “Şu anda Kandil’den, FETÖ Pensilvanya’dan haber gönderiyor; hayır deyin diyor. Bunlar şu anda bölücü terör örgütlerine destek verenlerdir. Bunların ta kendisidir. Niye evet diyemiyorlar. Çünkü evet bunların bu ülkedeki geleceğini karartacaktır. Sevgili peygamberimiz buyuruyor; kişi sevdikleriyle beraberdir. Sen Kandil’i mi seviyorsun onlarla berabersin. Ne diyor Kandil, hayır! Hayır diyenler onlarla beraber haşrolunacaktır. Bu kadar açık. Ana muhalefetin başındaki zat da davet yapıyor. Ya senle biz neyi konuşacağız ki? Sen Kandil’in başındakilerle berabersin. Bizim Kandil’in başındaki teröristlerle konuşacak hiçbir şeyimiz yok. ‘Hayır’ ne demektir diye sorarsanız size tek cümleyle cevap vereyim. Hayır, PKK’lıların yandaşlarına destektir.”
KILIÇDAROĞLU’NU TOPA TUTTU
Erdoğan, Sultanbeyli’deki toplu açılış töreninde de Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu: “Sayın ana muhalefet partisi lideri ‘Haydi getirin idamı’ diyor. Tamam. Sen idama var mısın? Önce onu söyle. Bak Sayın Bahçeli açıkladı. Eğer siz anayasa değişikliğinde olmayan şeyleri varmış gibi anlatırsanız, kusura bakmasın ne namusunuz kalır, ne ahlakınız kalır, ne haysiyetimiz kalır. Ana muhalefetin başındaki zat işte tam da öyle yapıyor. Çok çirkin bir şey söylüyor. Neymiş? Valiler şu anda ‘evet’ için çalışıyormuş. Kaymakamlar ‘evet’ için çalışıyormuş. İmamlar, müezzinler, müftüler ‘evet’ için çalışıyormuş. Bir defa bu ifadelerin onlara hakarettir. Haddini bil. Bu sana yakışır. Çünkü sen şu anda Kandil’de ‘hayır’ diyenlerle berabersin. Onlar şu anda silah tehdidi ile ‘hayır’ dedirtmenin gayreti içerisinde. Sen onlarla berabersin.”
