• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bulunan petrol rezervi Sözcü yazarını rahatsız etti

Yeniakit Publisher
2022-06-28 23:10:00 -
Bulunan petrol rezervi Sözcü yazarını rahatsız etti

Sözcü gazetesinde ekonomi yazarlığı yapan Murat Muratoğlu, Adana’da bulunan petrolle dalga geçmeye kalktı.

Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Soysalı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonuç verdi ve yüksek kaliteli petrol bulundu.

Çalışmaların genişletildiği alanda ‘Mud-Pit’ havuzu da kuruldu.

Erdoğan müjdeledi: Rezerv değeri 1 milyar dolar

1960’lı yıllarda yabancı şirketlerin “Burada petrol yok” diyerek kuyuların üzerini kapattığı bölge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündemine geldi.

Kabine toplantısında müjdeyi veren Erdoğan, “Adana'da 2 yüksek kaliteli petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sözcü yazarları rahatsız oldu

Yenilenebilir enerji için yapılan yatırımlar, yeni kaynaklar bulmak için araştırmalarını sürdüren gemiler, Türkiye’nin gelişmesi adına atılan her adım yine birilerini rahatsız etti.

Bu kez sesi çıkan isim Sözcü’nün ekonomi yazarı Murat Muratoğlu oldu.

"Adıyaman'da jelibon rezervlerine rastlandı"

Adana’da bulunan petrolü tiye alan Muratoğlu, “Adana'da bulunan petrolden sonra, Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı.” şeklinde tweet attı. Muratoğlu’nun yorumu, tepki çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bekkr

BU İNSANLARDA VATAN AŞKI OLSA BARİ NİYE BÖYLE RAHATSIZ OLUYOR O ZAMAN MALUM GAZETECİ BENZİN YERİNE MARKETTE SATILAN JELİBONU DEPOYA KOYSUN ÇALIŞTIRSIN

Ömer

Bunlar milli meselelerden uzak Türkiye batsın diye bekleyen güruh . Memnun edemezsin . Hani misal verirler bir ülkenin başkanı nehri yürüyerek geçmiş ertesi gün gazeteler başlık atmış Başkan yüzme bilmiyor o hesap işte . Ama fazla önemsemeyelim işinize bakalım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23