• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Buğday yağının saymakla bitmeyen faydaları

Yeniakit Publisher
2018-05-22 12:37:00 -
Buğday yağının saymakla bitmeyen faydaları

Buğday yağı, buğday özünden elde edilen çok faydalı bir yağdır. Doğal bakım yağları arasında önemli bir yer tutan buğday yağı, hem sağlık hem de güzellik açısından birçok amaca hizmet verir. İçerisinde B, D, E vitamini ve keratin proteini barındıran buğday yağının faydaları saymakla bitmiyor.

GÜZELLEŞTİRİCİ ETKİSİYLE BUĞDAY YAĞI

Buğday yağı saç derisine ve buna bağlı olarak saçlara iyi gelir. Saç köklerini güçlendiren buğday yağı, sert ve şekil almayan saçları yatıştırır, saç kırıklarının oluşmasını engeller.

Buğday yağının içinde bulunan keratin, saç ve saç derisi için oldukça önemli ve gerekli bir maddedir. Saçları güçlendiren keratin, daha sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşmanızı sağlar. Buğday yağının saçlarınıza sağlık getirmesi için, dilerseniz buğday yağı özlü şampuanları kullanabilir, dilerseniz de buğday yağını doğrudan saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Cildinize de çok iyi gelecek olan buğday yağı, özellikle cilt lekelerine karşı çok etkilidir. Birçok kişinin rahatsız olduğu ve kurtulmak istediği güneş lekeleri, çiller, doğum sonrası oluşan lekeler, buğday yağı ile yok edilebilir. Buğday yağı bu problemlerden kurtulmak için harici olarak kullanılabileceği gibi eczanelerden alınabilecek buğday kapsülleri de içilebilir.

Buğday yağının içerisinde nemlendirici kremlerin ana malzemesini oluşturan E vitamini bulunur. Bu nedenle kuru ciltlerinden şikayetçi olan kişiler de buğday yağını kullanabilir. Sivilce sorunu olanlar da yine bu sorundan kurtulmak için buğday yağına başvurabilirler. Çatlaklara ve selülite de iyi gelen buğday yağı, masaj yapılarak bu bölgelere uygulandığında etkisi gözle görülü şekilde olacaktır. Düzenli kullanımda ise selülit ve çatlaklarınız yok olacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİ İLE BUĞDAY YAĞI

Doğal yağlar içinden şifa dağıtan bir yağ olarak sıyrılan buğday yağı, hazmı kolaylaştırır. Mideye iyi gelir ve sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. 

Özellikle göz sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan buğday yağı, görme zayıflığına karşı da etkilidir.

Hafızayı güçlendiren, unutkanlığa iyi gelen buğday yağı, yanık ve yara tedavisinde de etkilidir.

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23