• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Brudet tarifi, nasıl yapılır? Kolay brudet tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-17 22:01:00 - 2021-11-17 22:06:42
Brudet tarifi, nasıl yapılır? Kolay brudet tarifi

Çeşitli deniz ürünleri ile hazırlanan nefis bir yahnidir.

Hırvatistan sahil tarafından yapılan bu yemeği evinizde denemek isterseniz gerekli malzemelerin listesi, Brudet tarifi haberimizde.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu (800 gr) doğranmış domates
  • 3-4 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı taze fesleğen
  • 1/2 su bardağı sek beyaz şarap
  • 1 çorba kaşığı taze maydanoz
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • Safran
  • 900 gr karışık balık ve deniz ürünleri (Beyaz sert balık, yavru tarak, istiridye, karides, midye, kalamar)

Yapılışı

Balıkları ve deniz ürünlerini temizleyin ve yıkayın. Beyaz balık 2-3 cm parçalar halinde kesilmelidir. Zeytinyağını ısıtın, sarımsak, fesleğen, maydanoz ve safran ekleyin. 30 saniye pişirin. Sarımsağı koklayabildiğiniz zaman şarabı ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. Doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. 10 dk pişirin. Kaynayan domates güvecinde önce balık ve karidesleri ekleyin, kapatın. 3-4 dk pişirin, karıştırmayın sadece tencereyi sallayın. Kalamar, yavru tarak, istiridye ve midye ekleyin, örtün. Tekrar kaynatmaya başlayınca 2-3 dakika sonra her şeyi pişirin. Ocaktan alıp maydanoz serpin. Geleneksel olarak polenta veya güzel rustik ekmek ile servis edilir. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23