• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Borsa'da Vurgun Operasyonu: Manipülasyon Yapan 15 Şüpheli Tutuklandı! İşte o isimler…

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
Borsa'da Vurgun Operasyonu: Manipülasyon Yapan 15 Şüpheli Tutuklandı! İşte o isimler…

Borsa İstanbul’da pay piyasalarını altüst ederek haksız kazanç sağladığı tespit edilen şebekeye yönelik operasyonda sıcak bir gelişme yaşandı. Ersan Alışveriş Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ (Kımmr) hisseleri üzerinden manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 17 şüpheliden 15’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 İlde Eş Zamanlı Baskın

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen titiz soruşturma kapsamında; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Burdur, Afyonkarahisar ve Aydın illerinde düğmeye basıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, piyasa dengesini bozan ve yatırımcıyı mağdur eden isimler tek tek yakalandı.

Mali Tabloları Manipüle Etmişler

Soruşturma dosyasındaki çarpıcı detaylara göre şüphelilerin; mali tablolar üzerinde oynamalar yaptıkları, asılsız beyanlarla piyasayı yönlendirdikleri ve örgütlü hareket ederek hisse fiyatlarını yapay şekilde yükseltip düşürdükleri belirlendi. Kamu güvenini zedeleyen bu yöntemlerle elde edilen haksız kazancın ise aklanmaya çalışıldığı tespit edildi.

İşte Tutuklanan O İsimler

Sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ile "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanan şüphelilerin isimleri şunlar:

Serhat Şeker, Oğuz Tanrıöver, Mustafa Canpolat, Murtaza Yiğit, Mehmet Emin Masca, Mehmet Burçlu Köse, Kerim Toker, Hasan Meşe, Hasan Kayacı, Abdurrahman Özdemir, Alparslan Tanrıöver, Berkay Toker, Ekrem Tanrıöver, Emre Olgaç, Eşref Güngör.

Adliyeye sevk edilen diğer 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilirken, firari durumda olan 2 kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor. Başsavcılık, mali güvenliğin korunması ve suç gelirlerinin sisteme girişinin engellenmesi amacıyla soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan Yurtbay

o işlerde öyle bi para dönüyor ki önünü hiç bir zaman kesemezler ülkemin insani harama alişti bir kere

hasan

3 gün üst üste S1 altın sertifikası kağıdını taban yaptırdılar pazarteside taban muhtemel ve bu satışı yapan devlet bankaları küçük yatırımcı resmen dolandırıldı....SPK ne işe yarıyor kim satıyor bu kağıdı bu kadar yoğun şekilde
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23