• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölgede umutlar yeşerdi

Yeniakit Publisher
2013-04-02 22:17:00 - 2013-04-02 20:35:20
Bölgede umutlar yeşerdi

Çözüm sürecine yönelik atılan adımların özellikle Doğu ve Güneydoğu’da umutları yeşerttiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Kandan beslenenlere rağmen bu sorunu çözeceğiz. Batı’da olanların Doğu’da da olduğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Artık anne babalar da

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çatışmanın içerisine çekilmek istenen gençlere seslenerek, “Biz 1980 öncesinde bunun belalarını çok ağır ödedik. Aynı faturayı siz de ödemeyin. Bu yanlış yollardan vazgeçin” dedi. AK Parti Grubu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde kendilerine destek verenlerle yola devam edeceklerini belirterek, “Hiç kimse tedirgin olmasın, yersiz endişelere kapılmasın. Çatışma kültüründen beslenen siyasi partilerin yaydığı korkulara aldanmasın. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki, bu Türkiye’de acılar bitecek ve inşallah gözyaşları dinecek” dedi. Süreçle ilgili çalışacak akil insanları tespit ettiklerini, yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını aktaran Erdoğan çözüm süreci için vatandaşlardan destek istedi.
AKİL İNSANLARI TESPİT ETTİK
Başbakan Erdoğan, konuşmasında çözüm sürecinde rol alacak olan akil insanlarla ilgili açıklamada bulundu. Çözüm sürecinin önemli bir aşaması olarak süreci takip edecek, toplumsal desteği perçinleyecek, farklı kesimlerin görüşlerini değerlendirecek akil insanlar heyetini tespit ettiklerini belirten Erdoğan, heyetin sözüne güvenilen, sözü dinlenen, meseleyle ilgili birikimi olan, toplumun çeşitli kesimlerinin itibarını kazanmış yazar, akademisyen, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluştuğunu ifade etti. Kısa süre içerisinde heyettekilerin isimlerini kamuoyuna duyuracaklarını bildiren Erdoğan, heyetle büyük ihtimalle perşembe akşamı bir araya gelerek istişare edeceklerini kaydetti. Erdoğan, akil insanların halk ile bir araya gelip rapor hazırlayacaklarını söyledi.
KALKINMANIN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL TERÖR
Çözüm sürecinin daha güçlü, daha demokratik, daha huzurlu bir Türkiye hedefinin ileri bir adımı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Kimse bunu provoke etmeye gayret etmesin. Bunu ne Kılıçdaroğlu provoke edebilir, ne de bunu Bahçeli provoke edebilir. Yeter ki milletim buna şu andaki yüzde 58 desteğini artırarak, bu desteğini bizden esirgemesin” diye konuştu. Çatışma kültüründen beslenenlerin değil, 76 milyonun kazanmasını istediklerini aktaran Erdoğan, kalkınmanın önündeki tek engelin terör belası olduğunu dile getirdi.
GENÇLERE OYUNA GELMEYİN UYARISI
Birinci sınıf bir demokrasinin, ileri bir demokrasinin önündeki engelin çatışmacı anlayış olduğunu hatırlatan Erdoğan, “İşte Erciyes Üniversitesi’nde, Muğla Üniversitesi’nde bu çatışmanın içinde yer alanlar bilsinler ki kendileri kazanmıyor. Tam aksine onlar bu vatana ihanet etmenin içerisindedirler, böyle bir gayretin içerisindedirler. Ben bu genç evlatlarıma söylüyorum; biz 80 öncesinde bunun belalarını çok ağır ödedik. Aynı belayı, aynı faturayı siz ödemeyin” uyarısında bulundu. Erdoğan, terörün varlığı üzerine, çatışma kültürü üzerine inşa edilmiş bir anlayışın miadını tamamen doldurduğunu belirterek, çatışma ve gençlerin hayatı üzerinden istismar üretmenin artık son bulması gerektiğini vurguladı.
KANDAN BESLENENLERE RAĞMEN
BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ
10 yıllardır gençlerin kanı ile beslenen kan tutkunlarına rağmen bu meseleyi çözmek zorunda olduklarını söyleyen Erdoğan, “Çatışma kültüründen beslenen siyasi partilerin yaydıkları korkulara hiç kimse aldanmasın, prim vermesin. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki, bu Türkiye’de inşallah acılar bitecek, gözyaşları dinecektir” dedi. Erdoğan, bunun yeni bir Türkiye değil; normalleşmiş, aslına rücu etmiş, tabi mecrasında akan bir Türkiye olacağını kaydetti.
DOĞU’DA YATIRIMCININ ÖNÜNDEKİ
ENGELLERİ KALDIRDIK
Doğu ve Güneydoğu illerine yatırım yapmak için girişimde bulunulduğunda, bölgede yatırımların önüne engeller çıktığını, çetelerin, mafyanın bu yatırımların önünü kestiğini, terörün bu yatırımlara engel olduğunu hatırlatan Erdoğan, tehdit, baskı, saldırılara aldırmadan buralarda yol, hastane, okul, havaalanı da yaptıklarını anlattı. Tehditler karşısında geri adım atmadıklarını, saldırılara boyun eğmediklerinin altını çizen Erdoğan, “Onlar yıktılar, biz daha iyisini yaptık, onlar bozdular, biz tamir ettik, tahkim ettik” dedi.
BAHÇELİ, KILIÇDAROĞLU İHANETİN İÇİNDE
Yeni bir ilkbahara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye rağmen ulaştıklarını vurgulayan Erdoğan, Bahçeli’nin süreçle ilgili söylediği ‘ihanet süreci’ ifadesini aynen kendisine iade ettiğini belirtti. Onların bugüne kadar hep bu ihanetlerle ülkeyi küçülttüklerini aktaran Erdoğan, “Eğer bu ülkede, bu anlamda bir ihanet varsa bu ihanetin içinde olan Bahçeli’dir, Kılıçdaroğlu’dur. Bunlardır. Çünkü hiçbir zaman bu işi nasıl çözelim diye bir araya gelmeye asla yanaşmamışlardır” dedi. Üniversitelerin karıştırılmaya çalışıldığını aktaran Erdoğan, Bahçeli’nin gençlerinin Erciyes Üniversitesi’nde ellerinde ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ pankartlarıyla, Muğla Üniversitesi’nde karşıt görüşlü gençlerle vuruşmaya başladıklarını dile getirdi.
KILIÇDAROĞLU SABAH SÖYLEDİĞİNİ
AKŞAM İNKÂR EDER
Başbakan Erdoğan, aynı şeyin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nda da olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun çok daha farklı yaklaşım metodu bulunduğunu söyledi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun akşam başka, sabah başka, ne dediğinin farkında olmadığını ifade ederek, dün söylediğini yarın rahatlıkla çok pişkin şekilde inkar edebileceğini söyledi.
ANNELER DAĞ YOLU DEĞİL
OKUL YOLU GÖZLESİN
Son birkaç aydır farklı bir sürecin içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, sadece bu birkaç ay içinde bile bölgedeki canlanmayı, değişimi, umudu hissedebilir hale geldiklerini kaydetti. Annelerin, babaların dağa kaçırılan çocuklarının yolunu gözleyeceklerine okul, fabrika yolunu gözetlemelerini istediklerini belirten Erdoğan, “Akşam bir sofra kurulsun, dedeler, nineler, anneler, babalar, çocuklar hep birlikte o sofranın başında muhabbet etsin istiyoruz. Bırakın kepenk kapatmayı, öyle bir güven, güvenlik ortamı olsun ki dükkanların kapıları bile kapatılmasın. Silah seslerinin, çığlıkların, feryatların, ağıtların değil, çocuk seslerinin egemen olduğu, gece yarılarına kadar muhabbetlerin devam ettiği sokaklarımız olsun. Bu zor değil” dedi.
BATI’DA OLANLARIN DOĞU’DA OLDUĞU
BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ
Yıllarca yurtdışına çıkan vatandaşların batıdaki oradaki huzuru, güven ortamını görüp iç çektiklerini belirten Erdoğan, “Allah aşkına benim milletim neden başka ülkelere gıptayla baksın. Benim milletim neden başka milletlerin gerisinde kalsın? Bizim neyimiz eksik?” dedi. Erdoğan, “Batıda olanların Doğu ve Güneydoğu’da olduğu bir Türkiye’yi inşa ediyoruz şu anda” diye konuştu.
BÜYÜMEDE AVRUPA’DAN İYİ DURUMDAYIZ
Türkiye ekonomisinin 2012’de yüzde 2.2 oranında büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, Gayri Safi Milli Hasılanın ise 1 trilyon 417 milyar lira olduğunu kaydetti. 10 yılda milli geliri 3 kattan fazla artırdıklarını ifade eden Erdoğan, 3 bin 500 dolar olarak devraldıkları kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 504 dolar olduğunu vurguladı. Yüzde 2,2’lik büyüme oranına rağmen Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden çok daha iyi durumda olduğunu aktaran Erdoğan, AB’nin yüzde eksi 0.3; Euro bölgesinin ise yüzde 0.6 oranında büyüdüğünü dile getirdi.
KREDİ NOT ARTIRIMI ADİL DEĞİL
Birçok ülkenin çok büyük zorluklar yaşadığı bir dönemde Türkiye’nin istikrarla büyümeye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının artırdıkları kredi notunun Türkiye için yeterli olmadığını vurguladı. Erdoğan, iflas içinde olan bir ülkeyle ilgili 6 kat artış yapılmasına karşın Türkiye’nin bir basamak artırılmasının bilimsel ve adil olmadığını kaydetti. Bilimsel ve adil bir yaklaşım istediklerini dile getiren Erdoğan, ideolojik yaklaşım istemediklerini, bunun düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.
ŞEHİT AİLELERİNDEN ERDOĞAN’A PLAKET
Başbakan Erdoğan’a, grup toplantısı sonunda Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Abbas Gündüz ve Yönetim Kurulu üyeleri çözüm sürecine destek çerçevesinde plaket takdim etti. Başbakan Erdoğan, daha sonra güreş ve karate şampiyonalarında madalya kazanan milli takım sporcuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan önce, Ümit Genç Avrupa Karate Şampiyonası’nda 18 madalya kazanan Ümit Genç Karate Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Erdoğan daha sonra Gürcistan’da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda madalya kazanan güreşçiler ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, Bosna-Hersek Üniversitesi’nden gelen öğretim üyeleri ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.
AKİL İNSANLARLA İLK TOPLANTI YARIN
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’akil insanlar’’ ile 4 Nisan Perşembe günü bir araya gelecek.
Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, ‘’akil insanlar’’ ile İstanbul’daki Başbakanlık Ofisi’nde görüşecek. 4 Nisan Perşembe günü saat 18.00’deki görüşmenin yemekli toplantıda şeklinde yapılacağı öğrenildi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23