• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim Kurulu üyesinden yeni salgın açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-06-30 18:16:00 -
Bilim Kurulu üyesinden yeni salgın açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Çin'de ortaya çıkan yeni virüs ile çarpıcı açıklamalar yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, tespit edilen yeni virüs hakkında açıklamalarda bulunarak, salgına dönüşebileceğinin altını çizdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, canlı yayınında yeni virüsü ve Covid salgınındaki son durumu değerlendirdi. Özlü, "Bu virüs; pandemiler ve virüs salgınları devam edebilir, bu gezegendeki yaşam şeklinizi değiştirin diyor" dedi.

Çin'de dünya çapında yeni bir salgına yol açma potansiyeli taşıyan yeni bir tür domuz gribi virüsü bulundu. Yeni virüsün uyarı niteliğinde olduğunu belirten Özlü, "Bu virüs; pandemiler ve virüs salgınları devam edebilir, bu gezegendeki yaşam şeklinizi değiştirin diyor" şeklinde konuştu.

Yeni virüs tespit edildi

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, tespit edilen yeni virüs hakkında "Bu bir sinyal aslında. İnfluenza dediğimiz girip virüsleri çok sık mutasyon geçirebilen virüslerden. En son olarak H1N1 pandemisi yaşamıştık 2009 yılında. Bu virüslerin her yıl mutasyon geçirdiğini biliyoruz. Ama özellikle 10 yılda bir, 40 yılda bir daha büyük çaplı mutasyon geçirerek pandemiye yol açıyorlar. Aşağı yukarı 2009'dan bu yana 10 yıl geçti ve tekrar bir pandemi olasılığı zaten mevcut. Bu virüsün özelliği şu anda H1N1 virüsünden genetik olarak önemli ölçüde ayrışması. Genotip tayini yapılmış ve bu virüs üzerinde çalışılmış. Aslında domuz çiftliklerinde, domuz mezbahalarında çalışan kişilerden izole edilmiş bir virüs. Orada çalışan kişileri önemli ölçüde enfekte edildiği görülmüş. Virüs üzerinde genetik çalışmalar yapılmış ve farklı bir gen dizilimi olduğu ortaya çıkmış. Bu gen dizilimi özellikle insana bulaşma açısından risk teşkil ediyor. Virüse yeni bulaşmayı kolaylaştıran bazı özellikler kazandırıyor virüse." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ALİ

HİÇ BİR KİMSEYE VE KURUMA İNANMIYORUM. DERHAL PANDEMİ KURULU DAĞITILMALI.İLK DEDİKLERİ İLE ŞİMDİKİLER ASLA BİRBİRİNİ TUTMUYOR. MESELA EVDE KEL DEDİKLERİ ZAMAN İLE ŞİMDİ MASKE İLE DOLAŞ DEDİKLERİ ORTAM ARASINDA FARK YOK..

Ali

Bu kurum tayip erdogan dusmanligi yapiyor ben esnaf olarak kutahyada pazarlari yasaklayan bu kurum dan bir aciklama bekliyorum hayvan pazari acik gida pazari acik ama nedense giyim zuccaciye satmak yasak nasil bu is birilerinin dukkanlari magzalari dolsun diyemi oluyor bu yasak kapatacaksan hepsini kapat karisanmi var guc garibana yetiyor yasak sesiz cogunluga yetiyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23