• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: O kentlerde vakalar artmaya başladı

Yeniakit Publisher
2020-06-19 15:41:00 - 2020-06-19 15:44:41
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: O kentlerde vakalar artmaya başladı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Vaka sayılarının yüksek olduğu şehirlerden başka şehirlere giden kişiler odak oluşturdu. O kentlerde vakalar artmaya başladı. Vaka artışı dönemlerinde çok acil ve kuvvetli müdahale etmek gerekmektedir." dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önemli açıklamalarda bulundu.

Halk TV'deki canlı yayına katılan Ceyhan, hafta sonu sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Artan vaka sayılarına ilişkin de konuşan Ceyhan şunları söyledi:

Öğrencilere tavsiye

Salon sayılarının beş katına çıkarılması ve hafta sonu yasağı meselesi önemli. Sınav öncesi ateş ölçümü yapılacak. Kimlik kontrolleri yapılacak. Maske zorunlu değil. Eğer, kendilerini rahat hissediyorlarsa maskelerini taksınlar ama konsantrasyonlarını bozuyorsa çıkarsınlar.

Eğer maske olmazsa güvenli mesafe 2 metre olmalı. Sınav görevlileri bunu ayarlayabilir.Tüm bunlar yapıldıktan sonra çocuklar sınavlarına odaklansınlar. Bu sınavın ne kadar önemli olduğunu unutsunlar. Onların tahmin ettiği kadar önemli değil.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Artan vaka sayıları

Vaka sayılarının yüksek olduğu şehirlerden başka şehirlere giden kişiler odak oluşturdu. O kentlerde vakalar artmaya başladı.

Vaka artışı dönemlerinde çok acil ve kuvvetli müdahale etmek gerekmektedir. Yalnızca maske zorunluluğu getirerek vaka artışına engel olmak bence çok zor. Şehirler arası yolculuk yapan kişilere test yapılmalı. Negatif olduğu görülmeli.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeffaf sayılar

Cogu insan vaka sayılarının az söylendiği ve ülkeye gelen turistlerin korkmaması için ve insanların artik güvenli bir şekilde ekonomiye dönüş yapması için sayıların azaltıldığı fikrinde .eğer öyle ise bile bence mantıklı çünkü çarklar dönmesi lazım avrupa bile öyle yapıyor şuan.

Nihal

İstanbulu serbest bırakırsan gittikleri her yeri duman ederler İstanbul keşke açılmasaydı vakanın çok olduğu illere neden müsade edildi diğer taraflarıda kaynatsınlar diyemi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23