• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim adamları sonradan öğrendi: Asteroid Dünya'yı teğet geçti!

Yeniakit Publisher
2021-11-04 20:11:00 -
Bilim adamları sonradan öğrendi: Asteroid Dünya'yı teğet geçti!

Bir asteroid, Antartika tarafında 3 bin kilometre uzaklıktan Dünya'ya bakış atarak geçti. Dünyayı teğet geçti, bilim insanlarının ise saatler sonra haberi oldu.

Antartika tarafında 3 bin kilometre uzaklıktan dünyaya bakış atarak geçen asteroid gezegene çarpmadan yaklaşan üçüncü en yakın asteroit oldu.

Bilim insanları ise dünyanın burnunun ucuna kadar gelen Asteroid 2021 UA1 olarak adlandırılan asteroidden bihaberdi.

Nedeni ise Dünya'nın gündüz tarafına Güneş yönünden yaklaşmasıydı.

Bilim insanları asteroid geçişini ancak 4 saat sonra tespit edebildiler. İki metre çapındaki UA1, bir tehdit oluşturamayacak kadar küçük olması endişeye yol açmadı. UA1 Dünya'ya çarpmış olsa bile gövdesinin çoğu yere çarpmadan önce atmosferde yanacaktı.

TRT Haber

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ewet

Amma da yakin gecmis haaa Uc bin kilometre

teğmeyet

3000 km uzaklık teğet mi? git geometri çalış; tonguçları tavsiye ederim, sayelerinde öğrenci önce 1’ i kurtarıyo, sonra itü uzay mühendisliği lisans bölümüne giriyo
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23