• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biden'dan Trump'ın yemin törenine gelmemesine yorum

Yeniakit Publisher
2021-01-08 23:56:00 -
Biden'dan Trump'ın yemin törenine gelmemesine yorum

ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 Ocak'ta yemin törenine katılmayacağı açıklamasını değerlendiren seçilmiş Başkan Joe Biden, "Gelmemesi iyi bir şey, o, ülke için utanç kaynağı.'' dedi.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Başkan Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin törenine gelmesini istemediğini ancak Başkan Yardımcısı Mike Pence'i orada görmekten onur duyacaklarını söyledi. 

Delaware'de kabinesine seçtiği yeni üyeleri tanıtan Biden, ABD Kongresine baskında hayatını kaybeden polisin yakınlarına başsağlığı diledi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti. 

"Trump'ın azline Kongre karar verir" 

Söz konusu baskının ardından Trump'ın azledilmesine yönelik tartışmaların sorulduğu Biden, kendisinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele, aşı ve ekonomiye odaklandığını dile getirerek, "Bu, Kongre'ye bağlı, Kongre'nin vereceği bir karar." yanıtını verdi. 

Biden, baskındaki güvenlik zafiyetine ilişkin ise soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı. 

Trump'ın 20 Ocak'ta yemin törenine gelmeyeceğinin hatırlatılması üzerine Biden, "Gelmemesi iyi bir şey,  o, ülke için utanç kaynağı.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Mike Pence açıklaması

Biden, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soruya karşılık ise "Onu orada görmekten onur duyarım." dedi.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

....

hepiniz aynisiniz. hele ki sen pedofil gay biden

Mucahid fr

Bir sey sallanmaya başladıysa, onun yıkılması yakındır. Biz sarsıldığını gördük ya , sonraki nesil yıkıldığını nasıl olsa görür. Baki olan Allah'tır (CC).
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23