• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayraktar'dan süt fiyatındaki artış oranına tepki

Yeniakit Publisher
2017-01-15 12:20:00 -
Bayraktar'dan süt fiyatındaki artış oranına tepki

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticiye 6 kuruş fiyat artışı yapıldığını söylerek, ''Hadi gelin bütün girdi fiyatlarını da 6 ay boyunca sabitleyelim" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçen yıl inek sütü ihracatının sürekli artmasına rağmen bunun üretici fiyatlarına yeterince yansımadığını söyledi.

Bayraktar yazılı açıklamasında, "Ulusal Süt Konseyi 1 Ocak-1 Temmuz 2017 tarihleri arasında 6 ay süreyle çiğ süt tavsiye fiyatının litre başına brüt 1 lira 21 kuruş olmasına karar vermiştir. Toplama ve soğutma bedeli düşüldüğünde üreticinin eline daha düşük fiyat geçecektir. Her türlü girdimiz artmış, enflasyon yükselmiş ama 30 ayda üreticiye reva görülen fiyat artışı 6 kuruştur. Hem de önümüzdeki altı ayı kapsayan bir fiyat bu. Peki biz önümüzdeki altı ayda yem fiyatlarının ne olacağını öngörebiliyor muyuz? Girdilerimizdeki artışların ne olacağını kestirebiliyor muyuz? 30 ay sonra sadece 6 kuruş artırılan çiğ süt tavsiye fiyatlarını 6 ay sabitliyorlar. Girdiler ne olacak? Hadi gelin bütün girdi fiyatlarını da 6 ay boyunca sabitleyelim." değerlendirmesini yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23