• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Binali Yıldırım, sanayicileri dinledi

Yeniakit Publisher
2018-03-25 13:54:00 -
Başbakan Binali Yıldırım, sanayicileri dinledi

Başbakan Yıldırım, sanayiciliğin üreten, istihdam oluşturan, ülkeyi kalkındıran, geleceğe taşıyan bir sektör olduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep programı kapsamında, Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) düzenlenen istişare toplantısında, sanayicilerin yaptığı büyük fedakârlık karşısında, kendilerinin daha fazlasını yapmaları gerektiğini düşündüğünü söyledi.Gaziantep'i geleceğe taşıyan cefakâr, fedakâr sanayicilerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

Sanayicilik, para kazanmak için tercih edilecek bir iş değildir. Az çok bu işi yapmış biri olarak söylüyorum. Büyük sanayicilik yapmadım ama üretim yaptım. Bir ürün ortaya koymanın verdiği hazzı para, pul karşılamaz. O iş bitip eserinizin karşısında durduğunuz zaman her şeyi, yorgunluğunuzu unutursunuz. Sanayicilik akıl teri, alın teri yüksek bir iş. Sanayicilik, üreten, istihdam oluşturan, ülkeyi kalkındıran, geleceğe taşıyan bir sektördür.

MECLİS BAŞKANI MUSTAFA TOPÇUOĞLU

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da GSOyu onurlandırdıkları için meclis ve yönetim kurulu adına Başbakan Yıldırıma teşekkür ederek, Ülkemizin bekası, milletimizin huzur ve güveni için yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı operasyonlarının başarısından büyük gurur duyduk. Bu uğurda şehit olan Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum diye konuştu.Topçuoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonunda bir kez daha gördük ki, güçlü ve büyük Türkiye için önce milletçe kenetlenmemiz, üretmemiz, ARGE- inovasyon bilim ve teknolojiye daha büyük önem vermemiz gerekiyor. Bunun için sanayiciler olarak, daha çok ve katma değerli ürünler üretmeye, istihdamı ve ihracatı arttırmaya söz veriyoruz ifadelerini kullandı.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL KONUKOĞLU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise konuşmasına, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin İskenderun Limanına ulaşımını kısaltacak Hassa-Dörtyol Tünel Projesinin yatırım programına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Konukoğlu, Projenin yatırım programına alınmasından dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve zatıalileriniz olmak üzere, bu kararın alınmasına katkı sağlayanlara sanayiciler adına minnettarız dedi. 

Kredi Garanti Fonu uygulaması, istihdam teşvikleri ve KDV alacaklarının ödenmesi konularındaki destekleri için Başbakan Yıldırıma teşekkür eden Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Gaziantepte, son 3 yılda yatırımı milli görev kabul eden özel sektör tarafından 1,5 milyar dolarlık proje gerçekleştirildi. Bunu yaparken en büyük dayanağımız, bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan devletimizin gücüdür, istikrarlı siyasi iradedir. Geçen yıl 177 ülkeye 6,7 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Yılın ilk üç ayındaki rakamlar, ihracatın sürekli arttığını gösteriyor. Bunları yeterli görmüyoruz ve 365 gün 7/ 24 çalışarak daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat sloganıyla yol alıyoruz.

ENERJİ TARİFESİNDE DÜZENLEME İSTEMİ

Gaziantepin ihracatının ithalatı karşılama oranının yüzde 125 olduğunu ve bu anlamda Türkiyede ilk 5 il içerisinde bulunduklarını anlatan Konukoğlu, sanayiciler adına şu taleplerde bulundu:

Ekonomideki olumlu gelişmeyi daha da iyileştirmek için vergi reformunun, reel sektörün uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak şekilde düzenlenmesini ümitle bekliyoruz. 1 Nisan 2018de yürürlüğe girecek uygulamaya göre, yılda 50 milyon kWh üzerinde enerji kullanan tüm tesislerde uygulanacak olan tarife, aynı zamanda organize sanayi bölgelerinde de geçerli olacaktır. 

Ancak, organize sanayi bölgelerindeki sanayicilerin hiçbiri tek başına 50 milyon kWh üzerinde enerji kullanmamaktadır. Organize sanayi bölge müdürlükleri toplu alım yapmaktadır. Ekonomideki iyiye gidişi desteklemek ve sanayinin rekabet gücünün korumasını sağlamak için uygulamadan OSBlerdeki tesislerin muaf tutulmasını ve yönetmelik yürürlüğe girmeden talebimizin değerlendirilmesini takdirlerinize sunarım. 

MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM

Yatırım yapmanın yanı sıra, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğinin altını çizen Konukoğlu, bunun için mesleki teknik liselerin sayı ve kapasitelerinin artırılmasının şart olduğuna vurgu yaptı.

Bu noktadan hareketle, Gaziantep Valisi Ali Yerlikayanın kentte, 12 mesleki teknik lisesinin yönetiminin organize sanayi bölgesi ve odalara verilmesi teklifinin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından onaylandığını hatırlatan Konukoğlu, Bakan Yılmaz ve Vali Yerlikayaya teşekkür etti.  

Sanayileşmesi ile Türkiyeye örnek, bölge illerine model olan Gaziantepin bu konuda pilot il olarak seçilmesinin, mesleki eğitim projesinin başarısına ivme kazandıracağına dikkat çeken Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Ayrıca, Gaziantepte kurulması düşünülen ikinci devlet üniversitesinin Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi olmasını istiyoruz. Bu vesile ile Gaziantep için yaptığımız her çalışmaya destek veren başta Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül, Sayın Valimiz, Sayın milletvekillerimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.Konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başbakan Binali Yıldırıma, 'Gaziantep Şehitler Abidesi' maketini takdim etti.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep ve ilçelerindeki oda başkanları ile sanayiciler katıldı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23