• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakın hırsızlara karşı nasıl önlem aldılar! Tam 1 ton yaprak çalındı

Yeniakit Publisher
DHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta dört köyde yaklaşık 1 ton coğrafi işaretli bağ yaprağı çalındı. Hırsızlık olaylarına karşı tedirgin olan köylüler, gece-gündüz nöbet tutmaya başladı.

Tokat’ta üzüm bağlarında yetişen ve coğrafi işaret tescili bulunan bağ yaprakları, bu yıl hırsızların hedefi oldu. Bağ yaprağında hasat dönemi başlarken, birçok köyden 'hırsızlık' ihbarı geldi. 4 köyden yaklaşık 1 ton Tokat yaprağı çalınırken, köylüler hırsızlık olaylarına karşı nöbet tutmaya başladı.

Hırsızlığın ardından nöbet başladı

Büyükyıldız köyünde çiftçilik yapan Alaettin Öncü, "Perşembe günü bağımıza geldiğimizde, yaprak toplamaya girdik. Bağımıza baktığımızda gördük ki yaprakları toplamışlar. Daha sonra araştırdığımızda, Emirseyit beldesinde, Necip Köyü, Kat köyünde de aynı hırsızlıkların olduğunu öğrendik. 800 kilogram yaprağımız çalındı gitti. Jandarmaya giderek durumu izah ettik. Köyümüzde ilk defa yaprak çalınması başımıza geldi. Daha önce hiç olmamıştı. 1 hafta içerisinde köyümüzde 8-10 kişinin daha bağlarında yaprak hırsızlığı oldu. Bu arkadaşlarımız ile birlikte geceleri ve gündüzleri dönüşümlü olarak devriye nöbeti tutuyoruz" dedi.

Bu olay ilk kez yaşanmış

Köylülerden Şükrü Can ise "Bağlarda yaprakların çalındığını duyduk. Duyduğumda eşim ile birlikte bağımıza gittik. Baktığımızda ise toplandığını gördük. Bağımızda zarar vermişler. Üzümlerimin üzerini açmışlar. Bağımı mahvetmişler. Şimdiye kadar başımıza böyle bir şey gelmedi. İlk defa geldi. Artık sıra ile bağlarımızı beklemeye başladık" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Acayip ceza vermeliler

İnsanlar bezdi artık psikolojik yıprandık....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23