Milli Eğitim Bakanlığı, bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan “Kriz öğrenciyi de vurdu” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, öğrencilerinin burs ödemelerinin yatırılmaya başlandığını açıkladı.
Yalan bülteni Kemalist Cumhuriyet'in bir haberi daha elinde patladı. Bugün “Kriz öğrenciyi de vurdu” başlıklı bir haber yayınlayan Cumhuriyet'in mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Öğrencileirin 2020 yılı Ocak ayı burslarının kriz nedeniyle yatırılmadıpını iddia eden Cumhuriyet'e cevap Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını duyurarak bugün itibariyle ödemelerin yapıldığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Bugün bir gazetede yer alan “Kriz öğrenciyi de vurdu” başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.
Söz konusu haberde iddia edildiği gibi Bakanlık merkez birimlerimiz tarafından il müdürlüklerine gönderilen resmî bir yazı bulunmamaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, öğrencilerin burs ödemeleri sürecinin tarafı değildir. 2020 Mali yılı bütçe ödeneklerinin üç (3) aylık dönemler halinde ilgili kurumların ihtiyaçları doğrultusunda kullanımını sağlayan “Ayrıntılı Harcama Programı” Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup söz konusu burs ödenekleri de bu çerçevede serbest bırakılmıştır.
Burs ödeneklerinin öğrencilerimizin banka hesaplarına yatırılmasına başlanılmış ve devam edilmektedir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
