• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayva kompostosu nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-25 13:21:00 -
Ayva kompostosu nasıl yapılır?

Kokusu ve tadıyla çok sevilen ayva kompostosu, sert yapısı nedeniyle herkes tarafından rahatlıkla tüketilemeyen avyanın lezzetli ve yumuşak bir halde yenebileceği bir tariftir.

MALZEMELER:

2 adet ayva

1 su bardağı toz şeker

1 adet portakalın suyu

4 su bardağı su
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

1 adet yıldız anason

Yarım narın taneleri

2 çorba kaşığı limon suyu

1-2 yemek kaşığı nar suyu

AYVA KOMPOSTOSU NASIL YAPILIR?

2 adet ayvaların kabukları soyulur. Hazırlama işlemi sırasında kararmamaları için ayvalar limonlu suda bekletilir. Bir dondurma kaşığı yardımıyla soyulan ayvalardan küçük toplar çıkarılır. Orta boy bir tencereye toz şeker, ılık içme suyu, 1 portakalın sıkılmasıyla elde edilen portakal suyu, çubuk tarçın, yıldız anason ve karanfil ilave edilir. Ardından üzerine top top hale gelmiş ayvalar da bırakılır. Eğer kompostonun bordomsu kırmızı bir renk alınması istenirse ayvanının çekirdekleri de bir tülbente sarılarak tencereye koyulur.

Tüm malzemeler eklendikten sonra tencere orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayan komposto ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra içerisindeki katı malzemeler, çubuk tarçın ve karanfil çıkarılır. Ardından yarım nardan çıkarılan taneler ve 2 yemek kaşığı nar suyu kompostonun içine dökülür. Nazikçe karışıtırılır. Soğumaya bırakılan komposto, yemeklerin yanında soğuk olarak servis edilir.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23