• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ay çekirdeği: Kanser tehdidine karşı etkisi inanılmaz! Tek başına tam bir şifa kaynağı!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ay çekirdeği: Kanser tehdidine karşı etkisi inanılmaz! Tek başına tam bir şifa kaynağı!

Ülkemizde oldukça fazla yetişen ve fazla tüketilen ay çekirdeği kuruyemişler arasında diğerlerine göre daha fazla tercih edilmektedir. Kanseri tehdidine karşı günde düzenli olarak yarım avuç tüketildiği zaman insan vücuduna inanılmaz faydaları bulunmaktadır. Fazla tüketilmesi ise vücuda zararlı olan bir besindir. Ay çekirdeği içerisindeki selenyumun kanseri önlediği ortaya çıktı.

Ay Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

  • İçerisinde temel yağ asitleri, vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir besindir.
  • Özellikle kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Ay çekirdeği A ve E vitamini deposudur.
  • Ayrıca bakır, çinko, demir ve lif içermektedir.
  • İçerisinde bulunan aminoasitler sayesinde zihinsel ve ruhsal sıkıntılara iyi gelmektedir.
  • Bulundurduğu E vitamini sayesinde iyi bir koruyucu olmaktadır. Vücudun gerekli olan E vitamini ihtiyacını da karşılamaktadır.
  • İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu doğal olarak iltihaplanmalara karşı da korumaktadır.
  • Ay çekirdeğinin bulunan bileşenler sayesinde kolesterolü düşürmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Ayrıca çekirdek bazı kanser riskini de azaltmaktadır.
  • İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde vücuttaki hücresel hasarlara engel olmaktadır.
  • Ay çekirdeğinin içerisinde oldukça çok magnezyum bulunmaktadır. Magnezyum eksikliği için kemiklerde ve vücudun daha birçok alanında hissedilmektedir. Magnezyum eksikliği için en etkili yöntem ise ay çekirdeğidir.
  • Özellikle vücudun enerji üretmesini sağlamaktadır.
  • Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlamaktadır.
  • Bağırsakları harekete geçirdiği için kabızlığa karşı da iyi gelmektedir.
  • Stresin, depresyonun, anksiyetenin azalmasını sağlamaktadır. Ayrıca hafızanın da gelişmesine destek olmaktadır.
  • Tok tutucu olduğu içi ve kalorisi de az olduğundan diyet yapan kişiler için en iyi ara öğündür.
  • Cilt eşitsizliğinin giderilmesini sağlamaktadır.
  • İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde saç sorunlarına karşı da faydası bulunmaktadır.
  • Sinir sistemini düzenlemektedir.

Ay Çekirdeğinin Kullanımı Nasıldır? Tek başına tam bir şifa kaynağı!

Çok fazla tüketildiği zaman ciltte sivilcelenme ve yağlanma yapabilir.
Günlük yarım avuç yenilmesi yeterli olmaktadır.
Eğer imkanınız var ise çiğ tüketmeye özen gösterin. Çiğ tüketildiği zaman daha fazla faydası görülmektedir.
Özellikle yüksek tansiyonu olan kişiler tuzlu olanını kullanmaması gerekir.

KANSERİ ÖNLÜYOR

Ay çekirdeği iyi bir selenyum kaynağıdır. Araştırmalar düşük miktarda selenyum alımı ile kanser arasında güçlü bir korelasyon olduğunu öne sürmektedir. Çeyrek bardaklık ayçiçeği, günlük almanız gereken selenyumun yüzde 30'dan fazlasını karşılayabiliyor. Selenyumun, zarar görmüş hücrelerde DNA onarımı ve sentezini sağladığı, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve vücudun eskimiş veya anormal hücrelerden kurtulmak için kullandığı kendi kendini imha mekanizması olan apaptozu uyardığı ortaya kondu.

KARDİYOVASKÜLER FAYDALAR

Yalnızca çeyrek bardak ayçekirdeğiyle günlük E vitamini değerinizin yüzde 90'dan fazlasını karşılayabilirsiniz. Ayçekirdeği, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde çok önemli bir rol oynayan E vitamini bakımından olağanüstü bir kaynaktır. Ayçekirdeği, DNA dahil hücre zarları ve protein yapısını okside eden ve zarar veren serbest radikaller ve maddelerin etkilerine karşı hücrelerin korunmasına yardımcı olabilir. Bu besin maddesi, kan dolaşımının korunmasına ve alyuvar (RBC) üretimine de yardımcı olur.

KEMİK SAĞLIĞI

Ay çekirdekleri özellikle magnezyum açısından zengindir. Kalsiyumun güçlü kemikler için gerekli olduğu bilinen bir gerçektir, ancak magnezyum da aynı özelliktedir. İnsan vücudundaki magnezyumun çoğu kemiklerimizdedir.

Ayçekirdeklerinde bulunan bakır, çapraz bağlantı kolajen ve elastine dahil olan enzimlerin fonksiyonu için hayati önem taşır, kemik ve eklemlerdeki güç ve esnekliği sağlar.(sabah)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23