• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avustralya Hamas’ı terör örgütleri listesine alacağını açıkladı

Yeniakit Publisher
2022-02-17 07:42:00 -
Avustralya Hamas’ı terör örgütleri listesine alacağını açıkladı

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, Filistin'de Gazze'yi yöneten İslami Direniş Hareketi’ni (Hamas) terör örgütleri listesine alacaklarını açıkladı. Daha öncede Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımışlardı.

İçişleri Bakanlığının resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Avustralya’nın terör örgütleri listesini yenilediğini duyuran Bakan Andrews, Hamas ile birlikte Suriye’deki Heyet Tahrir el-Şam, Hurras el-Din ve Amerika Bileşik Devletleri merkezli Nasyonal Sosyalist Düzen gruplarının terör örgütleri listesinde yer alacaklarını duyurdu.

Avustralya hükümetinin Avustralyalıları terörizmden ve şiddet içeren aşırılıklardan korumaya odaklandığını vurgulayan Andrews "Hamas'ın ve bugün listelenen şiddet yanlısı aşırılıkçı grupların görüşleri son derece rahatsız edici ve Avustralya'da onların nefret dolu ideolojilerine yer yok.’’ dedi.

Daha önce Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan eden Avustralya, yeni kararıyla Hamas’ın siyasi kanadını da yasaklamış oldu.

Avustralya yasalarına göre terör faaliyetlerinden suçlu bulunanlar, 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırtılabiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ccc

Haçlı Teröristleri algı ile Müslümanlara saldırıyor...Asıl terörist Haçlılar ve siyonistlerdir ve dahi onlara hizmet eden kuklaları ülkemizdeki hainler gibi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23