• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa ülkesinden ABD'ye küstah talep! Türkiye'ye silah ve F-16'ları vermeyin

Yeniakit Publisher
2022-05-19 12:00:00 -
Avrupa ülkesinden ABD'ye küstah talep! Türkiye'ye silah ve F-16'ları vermeyin

Yunanistan, ABD'den Türkiye konusunda pozisyon almasını bekliyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Beyaz Saray'a üstü kapalı mesaj göndererek, "Belli bir zaman sonra bizi tehdit edecekse, Türkiye'ye silah sistemlerinin verilmesini ya da mevcut silah sistemlerinin güncellenmesini onaylamıyoruz" dedi.

Yunanistan'da yayın yapan Star TV'ye kendisinin ve Başbakan Kiryakos Miçotakis'in hafta başında ABD'ye yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dendias, Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alma perspektifine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Yunanistan, Türkiye ile karşıtlık içerisinde değil. Ancak basit bir şey söylüyor. Türkiye'nin bu silah sistemlerine sahip olması durumunda Türkiye'nin bu silahları Yunanistan'a karşı kullanmayacağına ilişkin net bir güvence olmalıdır. Yunanistan, kendisine söz düştüğü kadarıyla, eğer (bu sistemler) belli bir zaman sonra bizi tehdit edecekse, Türkiye'ye silah sistemlerinin verilmesini ya da mevcut silah sistemlerinin güncellenmesini onaylayamaz."

Dendias, Yunanistan'ın, ABD'nin Türkiye'nin düşmanı haline dönüşmesine ya da Türkiye'yi NATO'dan çıkarmasına yönelik bir beklentisi olmadığını belirterek, "Biz, ABD'den Uluslararası Hukuk ve Deniz Hukuku konusunda net bir duruş bekliyoruz." diye konuştu.

Yunanistan'ın, ABD'nin bir "olay" durumunda müdahale etmesinden çok, olayın engellenmesine yönelik tutum sergilemesinden yana olduğunu kaydeden Dendias, ABD'nin Yunanistan'ı bu konuda anladığını savundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AHMET AKDEMİR

sizi sizlerden birinin ürettiği silallarla değil bizim çakar almazlarla bile çiğ çiğ gömerizde sizler kabarın kabara bildiğiniz kadar. sizlerin bir hesabınız varsa mevlamında tüm insanlık için kurduğu bir plan vardır sizlerde kaderinize koşar adımlarla gidin hiç bir toplumun kaderinden kaçıp kurtulamayacağı günler gelecektir...

vurucu

yunan ile ilk defa aynı görüşteyiz vermesinki diğer silahlar gibi onların silahlarının üzerinde daha kaliteli silahlar yapalım nasıl kullanırsak kullanalım kasabın kemiğine minnet edene kadar kendi billurumuzla idare ederiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23