• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateşkese ilişkin ilk açıklama! İİT ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı... Ateşkes kararı

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ateşkese ilişkin ilk açıklama! İİT ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı... Ateşkes kararı

ABD Başkanı Donald Trump'ın ateşkese ilişkin açıklanmaları sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)'dan ilk açıklama geldi. İİT Mısır'daki müzakereler sonucu İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi'nde sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ateşkese ilişkin açıklanmaları sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Mısır'daki müzakereler sonucu İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi'nde sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı diyerek açıkaldı!

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde ateşkes için anlaşmaya varıldığının duyurulmasından memnuniyet duyuyoruz. Bunun, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde kalıcı ve kapsamlı ateşkesin gerçekleşmesi yönünde atılan bir adım olmasını bekliyoruz." denildi.

Açıklamada, "Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin evlerine geri dönmeleri, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesi, insani yardımların hiçbir engele takılmadan yeterli miktarda ulaşması ve Gazze Şeridi'nin yeniden imarına başlanmasını umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Müzakerelere arabuluculuk eden ülkelerin çabalarının takdir edildiği açıklamada, "Bu çabaların, İsrail işgalini bitirecek ve 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak adil barışın gerçekleşmesi için devam etmesi gerektiği" vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu.

Hamas da Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varıldığını doğrulayarak, Türkiye, Katar ve Mısır ile ABD Başkanı Trump’ın çabalarını takdirle karşıladığını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Mısır'daki görüşmelerde Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılmasının ardından kabineyi toplayıp İsrailli esirlerin geri getirilmesi için ateşkes anlaşmasını onaylayacaklarını bildirmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nuh

İş bitti ya,hemen ortaya çıktılar.Sanki öyle bir birlik mı vardı ki!Utanmaz herifler.

Hakan TAŞÇI

İslam İşbirliği Teşkilatı İslam ülkeleri arasında ve bölgemizde Birliği beraberliği huzuru temin etmek için askeri teşkilat kurmalı Maddi manevi ekonomik yönden teknolojik yönden askeri ve silah yönünden birbirine destek etmeli İslam işbirliğinin ordusu olmalı her zaman Müslümanları ve ihtiyaç duyulması halinde Mazlumları korumalı. Filistin ve Kudüs Mescidi Aksa özgürleşmeli İsrail 1947 sınırlarına dönmeli ya da bu Coğrafyadan sökülüpatılmalı bunu savunmayan İslam ülkeleri yöneticileri haindir ve davalarına ihanet ediyor bu İslam işbirliğinin amaçları ve hedefler arasında olmalıdır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23