• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asya ülkesinden tarihi TikTok adımı! Sıra ne zaman bize gelecek?

Yeniakit Publisher
2020-06-30 11:23:00 -
Asya ülkesinden tarihi TikTok adımı! Sıra ne zaman bize gelecek?

Güney Asya ülkesi Hindistan hükûmeti, geçtiğimiz günlerde Çin ile yaşanan gerginliğin ardından 59 Çin menşeili uygulamayı ülke genelinde yasakladı. Hindistan'da yasaklanan popüler uygulamalar arasında TikTok, Clash of Kings ve WeChat gibi milyonlarca kullanıcıya sahip yazılımlar yer alıyor. Türkiye’de de kullanımı artan ahlaksız paylaşımların olduğu TikTok için mecliste uyarı yapıldı.

Çin ile Hindistan'ın arasındaki tansiyon, her geçen gün daha da yükseliyor. İki ülke arasındaki gerilim, son olarak 15 Haziran’da Ladakh bölgesinde Çin ve Hint askerleri arasındaki çatışmadan sonra tavan yapmıştı.

Komşu ülkeler arasındaki askeri gerilim her geçen gün artmaya devam ederken Hindistan, Çin’e karşı yeni bir ekonomik boykotun sinyallerini verdi. Kaynaklara göre hükûmet, gerilimin hat safhaya ulaştığı şu günlerde aralarında TikTok ve Clash of Kings’in de bulunduğu 59 Çin menşeili mobil uygulamayı ülke genelinde yasakladı.

Bu gelişmenin ardından gözler Türkiye’ye çevrildi. Hindistan’daki adımı duyan vatandaş bataklık haline gelen ahlaksız paylaşımların olduğu TikTok’un mecliste gündeme gelmesine odaklandı.

Yücel Bulut tehlikeyi duyurdu

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut gelen tehlikeye karşı meclisten uyarılarda bulunurken 'Yeni neslin her gün içine günden güne daha da saplandığı bir bataklık haline gelmiş bu sosyal medya platformlarından biz sağlıklı bir nesil çıkarmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı. Bulut, parlamentonun bu platformlara karşı tedbir alması gerektiğini belirtip yarın ülkeyi Türkiye ile hiçbir kültürel bağı kalmayan gençlerin yönetebileceğini söyleyip yaklaşan tehlikeye işaret etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23