• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asit saldırısıyla yüzü mahvolan Berfin Özek, şikâyetinden vazgeçti

Yeniakit Publisher
2020-04-09 16:49:00 -
Asit saldırısıyla yüzü mahvolan Berfin Özek, şikâyetinden vazgeçti

20 yaşındaki Berfin Özek, yüzüne asit dökerek yanmasına sebep olan ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılan eski erkek arkadaşı Rasim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Vazgeçme nedeni ise henüz öğrenilemedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Buluttepe Mahallesi’nde 15 Ocak 2019’da erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek, asitli saldırganı affetti. Af sebebi ile ilgili Berfin Özek’ten henüz bir açıklama gelmedi.

Avukatı duyurdu

Berfin’in Çeltik’i affettiğini Özek’in avukatlığını üstelenen isimlerden olan Mehtap Sert açıkladı.

Sert açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri birçok kadın ve çocuk davasının takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz.

Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yüzü asitle yakılan Berfin mütalaaya isyan etti: Başımdan aşağı kaynar sular döküldü

Berfin’e her türlü desteği verdik

Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği verdik. Birçok kadın örgütüyle birlikte dayanışma içerisinde olduk.

Berfin’i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir.

“Öldüren sevgi olmaz, yolları ayırdık”

Açıklamasının devamında davadan neden vazgeçtikleri konusuna da açıklık getiren Sert sözlerine şöyle devam etti:

Ancak gelinen süreçte Berfin’in kendi iradesiyle şikâyetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine açıkladık.

Buna rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizler de ‘’Öldüren sevgi istemiyoruz” şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek’le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Oktay arkali

Nenoldu servetmi verdiler siz vazgecsenizde cumhuriyet savcisi vazgecmez insallah bizde size uzulmustuk arkandaki turk milletini ve seni sevenleri sattin

Aslan akbey

Bir gün cumhurbaşkanı kursam bu ülkede feminizmi terör suçuyla esdeger sayacağım. Feministleri bu erkek düşmanlıkları yuzunren en ağır insan hakk-ı ihlalleriyle yargılanmalarını sağlayacağım. Şimdi erkeklere saldırı serbest hatta devlet teşvikli.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23