Antalya Gazipaşa’da vahşet! Caretta caretta başı kesilmiş halde ölü bulundu
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, nesli tükenme tehdidi altındaki deniz kaplumbağalarından caretta caretta, başı kesilmiş halde ölü bulundu. Olay, sabah saatlerinde Koru Mahallesi'ndeki Koru Sahili’nde yaşandı.
Yumurtlamak amacıyla sahile çıkan caretta caretta, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından taşlık alana kadar sürüklenip başı kesilerek öldürüldü. Denize birkaç metre mesafede yerde yatan kaplumbağanın görüntüleri ise büyük üzüntü yarattı.
Tepkiler Büyüyor
Gazipaşa’da uzun yıllardır gönüllülerin ve kurumların iş birliğiyle sürdürülen koruma çalışmalarına rağmen caretta carettalara yönelik saldırıların sürmesi kamuoyunda tepkiye neden oldu. Bölge sakinleri ve doğaseverler, faillerin bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılması çağrısında bulundu.
Vatandaşlar, özellikle yumurtlama dönemlerinde caretta carettaların yoğun olarak görüldüğü Koru Sahili gibi bölgelerde denetimlerin artırılmasını talep etti. Yetkililerden, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha etkin önlemler alınması isteniyor.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.