• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin konser soruşturmasında son dakika kararı! Çok sayıda kişi tutuklandı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin konser soruşturmasında son dakika kararı! Çok sayıda kişi tutuklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021-2024 yılları arasındaki konser harcamalarına ilişkin soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 5 şüpheli tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 2021-2024 dönemindeki konser harcamalarının "kamu zararına sebebiyet verdiği" iddiası üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 14 şüpheliden 9'u tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan 14 şüpheli cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili/eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.E, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili A.A.Ç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili C.A, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili K.B, Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon San. Tic. Ltd. Şti sahibi O.E, Festiva ve Enfest Organizasyon Turizm San. Tic. Ltd. Şti. ortakları K.A. ve S.Ç, "zimmet ve ihaleye fesat karıştırma" suçundan tutuklama, Univerce Şirketi sahibi S.E, Gurudan Şirketi sahibi A.A. ve Yalınayak Şirketi ortakları E.D. ve L.E. ile Büyükşehir Belediye çalışanı O.C.T. ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

5 şüpheli tutuklandı

Tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edilen şüphelilerden 5’i "Zimmet" ve "İhaleye fesat karıştırma" suçundan tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İsmail

Ahtobotun kolları tüm belediyelerde imamoğlu fetönün neresinde
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23