• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya: Haberlerden kaygılıyız

Yeniakit Publisher
2020-11-28 20:22:00 -
Almanya: Haberlerden kaygılıyız

Almanya'nın, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinden sonra bu ülkeden gelen haberlerden kaygılı olduğu ifade edildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, ülke medyasına yaptığı açıklamada, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından temkinli olunması çağrısında bulundu.

Sözcü, gerilime hiç ihtiyaç duyulmadığı bir dönemde Farihzade'nin öldürülmesinin bölgedeki tansiyonu yeniden artıracağını söyledi.

"İran’dan gelen haberlerden kaygılıyız." diyen sözcü, tüm tarafları gerilimin daha da artmasına yol açabilecek adımlardan kaçınmaya çağırdı.

İran nükleer programının kilit isimlerinden Fahrizade, dün Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti.

Ruhani suikasta cevap verileceğini söylemişti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bilim insanı Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin İsrail'in tuzağı olduğunu ve suikasta cevabın uygun bir zamanda verileceğini söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ruhani, suikastın ardında İsrail'in olduğunu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden ayrılmadan "kaos" hedeflediğini ifade etmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, İsrail'i tehdit etmişti

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami de Fahrizade'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, Tel Aviv'i tehdit etmişti.

Selami, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü ancak bu adımın karşılığını nerede verdiğimizi kendileri bilir. Biz açıklamıyoruz fakat onlar biliyor. Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik." demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

avukat

Hitlerin torunları, terör devletinin yaptığı suikasttan kaygılanmamışlar da; İran'dan gelen haberlerden kaygılanmışlar. Küfür Tek Millettir."

Ömer

Siz adamların bilim insanını ortalık yerde katledin sonra başınıza geleceklerden korkup kaygılıyız deyin. Ne pişkinsiniz haçlı artıkları..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23