• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akdeniz'de Rusya mı daha güçlü ABD mi?

Yeniakit Publisher
2018-04-12 15:25:00 - 2018-04-12 15:44:53
Akdeniz'de Rusya mı daha güçlü ABD mi?

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında patlak veren Suriye krizinin ardından gözler Akdeniz'e çevrildi. Peki Akdeniz'de son durum ne? İşte detaylar....

Akdeniz'de zaten bir deniz gücü ve hava varlığı vardı. Trump'ın açıklamaları sonrası bölgede takviyeler yapılıyor. ABD-Rusya gerilimi öncesinde de Amerika'nın bölgede gemileri vardı.

Bunlardan birinde 60 Tomahawk bulunuyor. Ayrıca 150 seyir füzesi bulunan bir denizaltının da bölgede olduğu iddia ediliyor.

 

UÇAK GEMİSİ AKDENİZ'E GELİYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

6. Filo zaten ABD'nin Akdeniz'deki devamlı görev gücü. Ayrıca Harry Truman uçak gemisi ve 4 eşlikçisi kruvazör Amerika'daki üslerinden ayrıldılar. Menzillerinin de Akdeniz olduğu söyleniyor.

FRANSA VE İNGİLTERE

İngiltere ve Fransa bu gerilimde Amerika'nın yanında olduklarını açıkladı. İngiltere'nin bölgede bir denizaltısı var. Ayrıca İngilizlerin bölgedeki hava güçlerini takviye ettiklerine dair haberler geliyor. İngiltere'nin Kıbrıs'ta Agrotur ve Dikelya adında iki üsü bulunuyor. Güney Kıbrıs'ta batıdaki Ağrotur ile doğudaki Dikelya hava üsleri 58 yıldır faaliyetteler. Fransa da Akdeniz'de bir savaş gemisi bulunduruyor. 

RUSLARIN AKDENİZ FİLOSU

Rusya ve Suriye ise bu gerilimde üs ve havaalanlarını boşaltan taraflar oldu. Suriye rejimi savaş uçaklarını Rusların Lazkiye'deki hava üslerine götürdü. Lazkiye'deki hava üslerinin vurulması helinde Rusya vurulmuş sayılacak.

Rusların Akdeniz filosu da bölgede bulunuyor. Tartus deniz üssü Rusların elinde bulunuyor. Buradaki hareketliliğe dair uydu fotoğrafları ortaya çıktı.

Tartus üssünde bu kriz patlak vermeden Rus savaş gemileri limandaydı.

Krizden sonra gemilerin yanaştığı o doklar boşaldı. Tartus limanı şu anda bomboş.

NTV

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23