• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den Karaköy'deki alçak saldırıya sert tepki

Yeniakit Publisher
2019-11-18 21:28:00 -
AK Parti'den Karaköy'deki alçak saldırıya sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Karaköy'de başörtülü kızlara yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Çelik. "Hiç kimsenin bir diğerinin hayat tarzını taciz etmeye, ona müdahale etmeye, kılık kıyafetinden dolayı onu incitmeye hakkı yoktur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Karaköy'de başörtülü kızlara yapılan alçakça saldırıya ilişkin konuşan Çelik, "Hiç kimsenin bir diğerinin hayat tarzını taciz etmeye, ona müdahale etmeye, kılık kıyafetinden dolayı onu incitmeye hakkı yoktur" dedi.

Çelik konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Prensip olarak hiç kimse hayat tarzından dolayı, giyim kuşamından dolayı herhangi bir tacize ve saldırıya uğramamalıdır. Hangi kimliğe sahipse hangi hayat tarzını tercih ediyorsa nasıl bir giyim kuşam tarzını tercih ediyorsa bunu özgürce yaşayabilmelidir, en temel prensip budur. Bu prensibin altına doğru bu somut olaylara geldiğimizde, başörtülü hanımlara dönük olarak sistematik bir saldırının birkaç yerde üst üste gelmesi ve bunun yoğunlaşması şeklinde bir kaygıyı ve bizimde kaygılanmamızı bu konuyu yakından takip etmemizi gerektirmektedir.

Zaten bütün kamuoyunda genel olarak gördüğümüz kadarıyla bir takım marjinaller ve hasta ruhlular hariç bu konuda hassasiyet ortaya koymuştur. Kim olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun bütün provokatörlere karşı ortak bir tutum geliştirmeliyiz. Hiç kimsenin bir diğerinin hayat tarzını taciz etmeye, ona müdahale etmeye, kılık kıyafetinden dolayı onu incitmeye hakkı yoktur."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaköy'deki başörtülü kadına yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması son derece müspet bir açıklamadır. Bütün siyasilerin ve bütün siyaset yapanların da hayat tarzlarına saygı konusunda, hayat tarzı yüzünden ya da kılık kıyafeti yüzünden saldırıya uğrayanlar konusunda hiçbir ayrım yapmadan topyekün bir sahiplenme içerisine girmesi toplumumuzun çimentosunun güçlenmesi bakımından son derece önemli olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İdo1

Bir aydır ancak sesiniz çıkmaya başladı oda çok cılız bari dindarları kandırmaya çalışmayın.

Eyt

Eyt mansetini niye atmiyor akit. Yaziklar olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23