• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta anlaştı'

Yeniakit Publisher
2018-04-06 15:41:00 -
'AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta anlaştı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici, "Cumhur ittifakında AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak anlaştı. Bu  sadece 3 partiye münhasır bir şey değil. İsterse diğer partiler de yapabilir.  Yapmaya da bilir. Bu bir zorunluluk değil." dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa  Destici, Mersin'deki programları kapsamında geldiği  Tarsus ilçesinde,  cuma namazını Fatih Mahallesi'ndeki Eski Cami'de kıldıktan sonra namaz çıkışı  vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonar Şehitkerim Mahallesi'ndeki Makam-ı Şerif Cami'sine giden  Destici, burada cami avlusundaki Danyal Peygamber’in kabrine ziyaret edip dua  etti.

Destici, ziyaretin ardından bir kıraathanede esnaflarla görüştü. BBP  kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve şehitleri anma programı için kente  geldiğini belirten Destici, bir takım ziyaretler de gerçekleştireceğini belirtti.

Parti olarak kuruldukları günden bu yana Türkiye'nin temel  meselelerinde çözüm üretme gayreti içerisinde olduklarını belirten Destici,  "Terör 30 yıldan fazla bir süredir devletimizin, milletimizin başının bir belası.  Şu anda da terörün tüm unsurlarına karşı top yekün bir mücadele veriliyor hem  içeride hem dışarıda. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Özellikle  sınır ötesi harekat Afrin operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı bunlar çok doğru  operasyonlar. İnşallah Suriye ve Irak'ın kuzeyinden PKK, YPG, DEAŞ  ne varsa  bütün terör örgütleri temizlenene kadar bu mücadele sürmeli." diye konuştu.

ABD ve batının 2 yüzlü davrandığını söyleyen Destici, şu  değerlendirmede bulundu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz diye Afganistan, Irak, Libya,  Suriye gibi pek çok İslam ülkesini yaktılar, yıktılar. Ya da ürettikleri terör  örgütleri marifetiyle bunu gerçekleştirdiler. Öbür taraftan da teröre kol kanat  geriyorlar. Suriye'de YPG'yi PYD'yi destekliyorlar. Her türlü silah ve lojistik  destek veriyorlar. Orada ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) var. Onun  vasıtasıyla bunu yapıyorlar. Biz başından beri bunu söyledik. Fırat'ın doğusu,  batısı denmeden mutlaka PKK-YPG buradan temizlenmeli. Hatta o da yetmez CENTCOM  buradan çıkarılmalı. Çünkü CENTCOM çıkmadan bu bölgeden yaşayan hiçbir  kardeşimize rahat yüzü yok. Bunları buradan çıkarmamız lazım. Nasıl ki 100 sene  önce kardeşçe yaşıyorsak yine aynı şekilde kardeşçe yaşamamız lazım. Bu  emperyalist küresel güçlerin oyunlarına gelmemek lazım. Bölgenin zenginliklerini  de yine bölgenin insanlarının istifade etmezi lazım."

"Suriye'de siyasi çözüm asla etnik veya mezhebi temele dayanmamalı"

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ve İran lideri Hasan Ruhani'nin Suriye'de ateşkesin sürmesi için  3'lü zirve yaptıklarını hatırlattı.

Suriye'de ateşkesin devam etmesi, toprak bütünlüğünün korunması ve  siyasi çözüm istediklerinin altını çizen Destici, "Siyasi çözüm asla etnik veya  mezhebi temele dayanmamalı. Çünkü bir etnik temele veya mezhebi anlayışa  dayanırsa o zaman siz kendiniz bölmüş olursunuz. Burası, Kürtler'in, Türkler'in,  Araplar'ın, Sunniler'in veya Alevilerin dediğiniz zaman otomatikman bölmüş  olursunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bütünlüğün muhafaza edilmesi lazım." dedi.

Ateşkes ve siyasi çözüm noktasında terör örgütlerinin masaya  oturmaması gerektiğini ifade eden Destici, Türkiye'nin bugüne kadar kararlı  durduğunu, bu kararlılığın sonuna kadar sürmesini istediklerini aktardı.

"AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta anlaştı"

Destici, hükumet sisteminin değişmesi noktasında "evet" dediklerini,  Türkiye için daha hayırlı olacağını düşündüklerini bildirdi.

Sistem değişikliğinin Türkiye'nin hayrına ve menfaatine olacağının  ileride görüleceğini vurgulayan Destici, "Zaten halk hayrına ve menfaatine  olmadığı noktayı görürse destek vermez. Milli iradedir her şey. Halk yüzde 52  vermeseydi 'evet' geçer miydi? Seçimlerde de böyle. Herkesin milli iradeye saygı  göstermesi lazım. Her vatandaşımızın oyu eşittir, kıymetlidir. BBP olarak 25  yılık bir siyasi partiyiz. Hep millet ne derse o dedik. Bundan sonra da millet ne  derse o demeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İttifaka da değinen Destici, şunları kaydetti:

"Cumhur ittifakında AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta  anlaştı. Bu sadece 3 partiye münhasır bir şey değil. İsterse diğer partiler de  yapabilir. Yapmaya da bilir. Bu bir zorunluluk değil. Ama bunun faydası şu  olacak; barajdan dolayı temsilde adalet tam olarak yerine gelmiyor. Bu ittifak  eden partiler barajı aşmış olacağı için temsilde adalette büyük oranda sağlanmış  olacak. Yani her kesim meclise girmiş olacak. Meclis ne kadar güçlü olursa hem  demokrasi güçlenecek hem de halkın talepleri oraya iletilecek ve çözüm  üretilecek. Ne kadar farklı ses olursa mecliste sizin sesiniz o kadar farklı dile  getirilir ve dolayısıyla da mağduriyet alanları ortadan kaldırılır. Bizim de  bütün uğraş ve gayretimiz bu."

Destici, daha sonra  vatandaşlarla sohbet edip ilçeden ayrıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23