Ahmet Maranki'den öneri: 'Kandaki zehri atıyor' dedi! Yapamaya ne dersiniz?
Türkiye'nin 'Lokman Hekimi' olarak bilinen Ahmet Maranki' önerdiği şifalı besinlerle adından söz ettiriyor. Prof. Dr.Ahmet Maranki, sağlığı iyileştiren ve doğal ilaç etkisi yaratan bir başka bitkiden daha söz etti. İşte Maranki hocanın "Kandaki zehri atıyor" dediği otun nasıl tüketilmesi gerektiği ve etkileri.
Prof. Dr.Ahmet Maranki, önerdiği faydalı bilgilerle sağlığımızı iyileştirmek için birçok etkili tarif veriyor. Maranki son olarak önerdiği mucizevi besin ise yol kenarında, bahçelerde, evlerde gördüğümüz bitkilerden biri.
ISIRGAN OTU! iKİ KADT DAHA ETKİLİ
İdrar söktürücü, böbrek taşı önleyici, mukoza sağlamlaştırıcı ve kan temizleyici özelliğiyle şifalı bitkiler arasında yer edinen ısırgan otu, iltihap giderici olarak da kullanılır. Doğru ve düzenli bir şekilde tüketildiğinde vücutta bulunan iltihapların giderilmesine yardımcı olur.
ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Özellikleri : Akciğer kanserini tedavi edici, şeker hastalığına karşı,kuyruk sokumu iltihapına karşı, saçlara parlaklık ve canlılık kazandırıcı, saçlardaki kepeğe karşı, romatizmaya karşı, arthiritisi engelleyici, romatizmal ağrı ve şikâyetlere karşı, alerjiye karşı direnç kazandırıcı,
Isırgan otu tüketimi kalp ve damar sağlığını korumada büyük bir etki sağlayabilir. Aynı zamanda kemikleri güçlendirmede önemli bir rol oynar. Diş eti kanamalarındaki iltihaba iyi gelir.
Isırgan otu, astım, saman nezlesi gibi üst solunum yollarında çıkan problemleri hafifletebilir. Ancak en önemli özelliklerinden biri, kanın temizlenmesine yardımcı olmasıdır. Anemi ve kronik yorgunluğun hafiflemesinde etkili bir rol oynar. Kandaki zararlı maddelerin atılmasına yardım eder.
Isırgan otunun faydalı etkilerini vücuda taşımak için harika bir ısırgan çorbası mevcut.
Malzemler:
- 2 su bardağı taze ısırgan otu yaprağı
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
İlk olarak ısırgan otlarını iyice yıkayın ve dikenli bölgeleri dikkatlice temizleyin. Ardından bir tencerede sıvı yağı ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Un ilave edip kavurmaya devam edin.
ISIRGAN OTUNU KİMLER KULLANAMAZ?
Alerjik reaksiyonlara neden olabilen ısırgan otunu kimler kullanamaz sorusuna kronik rahatsızlığı olan hamile veya emziren, küçük çocuklar ve bebekler tüketemez cevabı verilir. Aşırı ısırgan otu çayı tüketimi kan şekeri seviyesinde düşüklüğe neden olabilir.
Isırgan Otu Kökü Ekstraktı mükemmel bir idrar söktürücüdür ve böbrek ve safra kesesi taşı riskini azaltabilir. Isırgan otu, kırmızı etin 2 katı kadar yüksek bir demir konsantrasyonuna sahiptir.