Kurban Bayramı tatilinin hafta sonuyla birleşmesi, Doğu Anadolu’nun sembol noktalarından biri olan Ağrı Dağı eteklerinde yoğunluğa neden oldu. Başta Iğdır ve Ağrı olmak üzere çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş, bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde piknik yaparak, kamp kurarak ve doğa yürüyüşlerine katılarak bayram tatilini değerlendirdi.
Uzun yıllar terör tehdidi nedeniyle kısıtlı bir şekilde ziyaret edilebilen bölge, son dönemde artan güvenlik önlemleri ve sağlanan huzur ortamıyla birlikte yeniden cazibe merkezi haline geldi. "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda atılan adımlar, bölgedeki yaşamı önemli ölçüde dönüştürürken, turizmi de canlandırdı.
Yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bölge halkı da artan ziyaretçi sayısından ekonomik ve sosyal olarak fayda sağlıyor. Uzun süre sonra yeniden güvenle gezilebilen Ağrı Dağı etekleri, doğa turizmi açısından dikkat çekici bir potansiyel sunuyor.
Bölgedeki turizm faaliyetlerini desteklemek amacıyla yatırımlar da artıyor. Yörede çiftlik işletmeciliği yapan Mahmut Bahar, yaşanan değişimi şu sözlerle anlattı: "Hafta sonu ve bayramın yoğunluğundan dolayı şu an çiftliğimize talep çok yüksek. Vatandaşlarımız piknik olsun, at turları için olsun, ATV için olsun çiftliğimize geliyorlar. Vatandaşlarımız buraya gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırıyorlar. Çünkü rezervasyon yaptırmadıkları sürece burada yer bulamıyorlar. Eskiden halkımız rahat rahat Ağrı Dağı eteklerine gidip de rahat rahat burada piknik yapamazdı. Müşterilerimiz şu an rahatça gelip pikniğini de yapabiliyor, gezintisini de yapabiliyor. Bunun için de devletimize teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar terör bölgesi olarak anlıyordu buralar ama artık terör bölgesi olarak anılmıyor."
Yetkililer, bölgeye olan ilginin sürdürülebilir hale gelmesi için altyapı ve hizmet yatırımlarına devam edildiğini belirtiyor. Ağrı Dağı eteklerinde yaşanan bu hareketlilik, bölge için umut verici bir dönüşümün göstergesi olarak değerlendiriliyor.