• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin amacı ne? 'S-400'ü Ukrayna'ya verin, F-35'i alın!' teklifi

Yeniakit Publisher
2022-03-19 23:10:00 - 2022-03-20 00:57:22
ABD'nin amacı ne? 'S-400'ü Ukrayna'ya verin, F-35'i alın!' teklifi

Eski CIA yöneticisi ve Rusya-Avrasya Uzmanı Paul Kolbe, Türkiye ile Rusya'yı birbirine düşürmeye çalıştıklarını gözler önüne seren bir teklifte bulundu.

 Yeniakit.com.tr 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken, eski CIA yöneticisi Paul Kolbe, Türkiye'ye S-400 teklifinde bulundu.

Wall Street Journal'da bir yazı kaleme alan Kolbe, "Üçlü bir oyuna ne dersiniz?" diye sordu.

Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirme çabası mı?

Kolbe, Türkiye'ye, Rus savaş uçaklarına karşı Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesi ve bunun karşılığında ABD'nin ise Türkiye'ye F-35 sevkiyatlarını başlatmasını teklif etti.

Adeta Türkiye ile Rusya'yı birbirine kışkırtmayı amaçlayan Paul Kolbe, şunları yazdı:

Üçlü bir oyuna ne dersiniz? ABD, Rus savaş uçaklarına karşı Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesine yardım etsin. Bunun yerine Türklere yeni bir alternatif sunarak F-35 sevkiyatlarını başlatsın. Bu, aynı zamanda ABD - Türkiye ilişkilerinin düzelmesine de yardımcı olacaktır.

Ukrayna'nın Rus işgalini püskürtmek için verdiği umutsuz mücadele, Rus hava hakimiyetine karşı ne kadar dayanabileceğine bağlı. Ukrayna, hava savunma kabiliyetini bir miktar sağlasa da, Rus hava gücünü süresiz olarak bertaraf edecek araçlara sahip değil. Rusya'nın, Ukrayna semalarına hakim olması halinde, Ukrayna kara kuvvetleri son derece savunmasız olacaktır.

Türkiye, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alması nedeniyle NATO müttefiki ABD tarafından 2019 yılında F-35 Müşterek Saldırı Uçağı programından çıkarılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selim

Türkiye onu ABD ye karşı aldı zaten neden versin. Ne mal bu herifler.

asim keskin

sakin tuzaga düsmeyin. Allah muhafaza kazara CHP veyadigerleri iktidarda olmus olsalardi. abd ünlara kaset-maset, sex.kasetleri, uygunsuz görüntüler, yada eveltlar üzerinde santaj yaparak ta olsa amacina ulasuir ve türkiyeyi savasa soktururdu. Allah korumus.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23