• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den şok karar: O ülkeye uyguladığı yaptırımları hafifletecek!

Yeniakit Publisher
2022-05-18 10:10:00 - 2022-05-18 10:12:35
ABD'den şok karar: O ülkeye uyguladığı yaptırımları hafifletecek!

Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela'ya yönelik bazı yaptırımların sınırlı bir şekilde kaldırıldığını duyurdu. ABD bu hamlesiyle, Başkan Nicolas Maduro ile Washington tarafından desteklenen muhalefet arasındaki siyasi diyaloğun yeniden başlamasını teşvik etmek istediğini vurguladı.

AFP’nin haberine göre üst düzey ABD'li bir yetkili konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın, Venezuela siyasi krizinden yakında açıklayacakları bir çıkış yolu bulmak için Meksika'da iki taraf arasında müzakereleri sürdürme anlaşmasıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

Söz konusu yetkili yaptırımları hafifletme kararının, Washington tarafından, ABD'nin meşru devlet başkanı olarak tanıdığı muhalif lider Juan Guaido'nun başkanlığındaki ‘geçici Venezuela hükümetinin talebi üzerine’ alındığını da sözlerine ekledi.

Yaptırımların hafifletilmesi, Maduro'yu iktidardan uzaklaştırma umuduyla 2019'da Washington tarafından Karakas’a uygulanan petrol ambargosunun bir parçası olarak ABD petrol grubu ‘Chevron’a tanınan ‘istisnayı’ içeriyor.

ABD'li yetkili, Chevron’un, Venezuela Ulusal Petrol Şirketi ile herhangi bir yeni anlaşma imzalamadan önce, Venezuela'da ileride göstereceği faaliyetlerin muhtemel şartlarını müzakere edebileceğini açıkladı. Yetkili, ABD hazinesinin başka bir önlem açıklayacağını da sözlerine ekleyerek, baskıyı azaltan önlemlerin hiçbirinin rejimin gelirlerinde artışa yol açmayacağını vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

neden petrol var bunlar var ya dünyanın en adi hırsızları Allah c.c. laneti üstünüze olsun

Mahmut Tekin

Bu Biden, reyizin sözlerinden "tırsan" kişi mi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23