• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Sincar mesajı: Türkiye girecekse...

Yeniakit Publisher
2018-03-29 23:29:00 - 2018-03-30 01:13:25

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD'den Sincar mesajı: Türkiye girecekse...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert 'Türkiye Sincar'a bir operasyon düzenleyecekse bu Irak hükümetiyle koardinasyon içinde yapılmalı' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Ankara’yı Irak’taki her türlü operasyon için Bağdat’ın onayını almaya çağırdı. 

ABD Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’e perşembe günkü basın brifinginde terör örgütü PKK’nın Irak’ta Sincar’ı terk etmeye başladığına ilişkin haberler soruldu. PKK’nın ismini kullanmamaya özen gösteren Nauert’in PKK yerine ‘o gruplar’ demesi dikkat çekti.

PKK YERİNE ‘O GRUPLAR’

Nauert’in Sincar açıklamasının detayları şöyle: "Çoğumuz Sincar’ı orada yaşayan Yezidiler nedeniyle hatırlıyoruz. Yezidilerin bir kısmı kurtarılmıştı ancak bir bölümü de DEAŞ tarafından öldürülmüştü. O grupların Sincar’da olduğuna ilişkin haberleri gördük.

Türkiye’nin bu grupların Kuzey Irak ve Sincar’daki varlığı nedeniyle kaygılarını dile getirdiğini anlıyoruz. ABD’nin beklentisi Irak’ta yapılacak her operasyonun Irak hükümetinin onayıyla yapılmasıdır. Eğer Türkiye Sincar’a gidecekse bunu Irak hükümeti ile koordine etmeleri gerekiyor."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23