• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de aralığa kadar Kovid-19'dan ölenlerin sayısının 317 bini geçebileceği tahmin ediliyor

Yeniakit Publisher
2020-08-28 18:37:07 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD'de aralığa kadar Kovid-19'dan ölenlerin sayısının 317 bini geçebileceği tahmin ediliyor

WASHINGTON (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülke konumundaki ABD'de, aralık ayına kadar virüs kaynaklı ölümlerin 317 bini geçebileceği tahmin ediliyor.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümü ve Değerlendirmesi Enstitüsünün (IHME) bugün güncellediği modellemesine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kayıpları 317 bin 312'yi bulabilir.

Modellemeye ilişkin açıklamada bulunan uzmanlar, bugünden itibaren aralık ayına kadar 130 binden fazla kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirebileceğini ve günlük ölüm sayısının 2 binin üzerine çıkabileceğini vurguladı.

Uzmanlar, maske kullanımının yüzde 95 seviyesine çekilmesi halinde 67 binden fazla kişinin yaşamının kurtulacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) yayımladığı başka bir modellemede de 19 Eylül'e kadar ülkedeki Kovid-19 kaynaklı ölümlerin 200 bini aşabileceği kaydedildi.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumundaki ABD'de bugüne kadar 6 milyondan fazla kişide virüs tespit edilirken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 185 bine dayandı.




Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23