• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD-Yunanistan görüşmesi sonrası çelişkili sözler! Pompeo 'acil' diyerek çağrı yaptı

Yeniakit Publisher
2020-08-14 21:08:00 -
ABD-Yunanistan görüşmesi sonrası çelişkili sözler! Pompeo 'acil' diyerek çağrı yaptı

Ege ve Akdeniz’de provokasyonlara imza atan Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir görüşme gerçekleştirdi.

Doğu Akdeniz’de tepki çeken hamlelere imza atan Yunanistan çıkış yolu arıyor. Önce bölgeye Fransa’yı çağıran Atina yönetimi şimdi ise ABD’yi arkasına almaya çalışıyor.

Geçtiğimiz gün Fransa ile acil olarak tatbikat yarapak Türkiye’ye gözdağı vermeye çalışan Yunanistan’a ABD dev üssünü gönderme kararı aldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Doğu Akdeniz konulu bir görüşme yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ikili görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, tarafların Doğu Akdeniz’de tansiyonu düşürmesi gerektiği yönünde karar alındığını söyledi.

'Büyük çelişki'

ABD'de Türkiye'ye yönelik yaptırım sesleri yükseliyor. Bunun yanında Yunanistan'a yardıma koşan ABD'nin tansiyonu düşürme çağrısı 'büyük çelişki' şeklinde yorumlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yunanistan’ın provokatif eylemlerine karşın Ankara, Atina yönetimine diyalog çağrısı yapmaya devam ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

zaten bu olayların perde arkasında hep bunlar yahudiler 

Deniz

Trump mi yönetiyor yoksa pompei mi ? ABD yi biz Türkler hoşgörülü bir milletiz içimizde yaşayan gayri müslim vatandaşların bile ibadet özgürlüğünü sağlıyoruz görüyoruz lakin Yunanistan'da tek cami yok eyyy Yunan buna ne diyeceksiniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23