• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD ve Yunanistan hamleleri tutmadı! Suudi Arabistan'a füze üstüne füze yağıyor

Yeniakit Publisher
2020-02-24 15:28:00 -
ABD ve Yunanistan hamleleri tutmadı! Suudi Arabistan'a füze üstüne füze yağıyor

Husiler tarafından büyük saldırılara uğrayan Suudi Arabistan'da kriz büyüyor. ABD ve Yunanistan'dan alınan hava savunma sistemlerin füzeler konusunda başarısız kalması, Suudi yönetimini rahatsız etti.

ABD ve Yunanistan'dan alınan hava savunma sistemlerinin, Husilerin füze saldırıları karşısında başarısız kalması Suudi Arabistan'ı büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Suudi Arabistan'ın, ABD ve Yunanistan'dan aldığı hava savunma sistemlerine rağmen Yemen'deki İran destekli Husilerin füze saldırılarını önleyememesi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın işbaşında bulunduğu Suudi yönetimini rahatsız etti.

Suudi Arabistan, Amerikan hava savunma sitmenin başarısız olmasından sonra hava savunmasını ve şehirlerini güvence altına almak için Yunanistan'a başvurdu.

Yunanistan'dan alınan hava savunma sistemi de, Husilerin son olarak Suudi Arabistan'ın Yanbu şehrindeki Aramco tesislerine düzenlediği balistik füze ve dron saldırılarını da önlemede başarısız kaldı.
Son saldırılar Prens Muhammed bin Selman'ın çabalarına büyük bir darbe olduğu bildirildi.

Husiler saldırıyı duyurmuştu

Husi sözcüsü, Al Masirah kanalına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan topraklarına düzenlenen saldırıda 12 dron ve üç füze kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada, saldırının, geçen hafta Suudi Arabistan uçaklarının Yemen'deki Al Jawf bölgesine düzenlediği ve çok sayıda sivilin öldüğü saldırıya cevap olduğu bildirildi.

“Füzeler hedeflerine yüksek doğrulukla vurdu” denilen Husi açıklamasında, Suudi Arabistan'ın Yemen topraklarında saldırı ve kuşatması sürdüğü müddetçe, Suudi yönetimine acı verici saldırıların tattırılacağı öne sürüldü.

Öte yandan bölgedeki kaynaklar, Suudi Arabistan'ın, Husi saldırıları karşısında kullandığı yeni hava savunma sistemlerinin felakete yol açan büyük bir başarısızlık anlamına geldiğini öne sürdüler.

Hava trafiğini durdurdular

Suudi Havacılık Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prens Fahd bin Meshal bin Saud ise, Husi füzelerinin Cidde Uluslararası Havaalanı'nda büyük bir zarara yol açtığını ve hava trafiğini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Riyad, İran destekli Husi milislere karşı Yemen savaşına girdiği 2015'ten bu yana kendini uzun süren füze saldırılarından kurtulmak için, yüzlerce milyar dolarlık savunma ve caydırıcı silahlar satın almak için para harcadı ve hâlâ harcıyor.

ABD hava savunma sistemlerine rağmen Husiler, geçen Eylül ayının ortalarında Suudi Arabistan'ın can damarı olan Aramco petrol tesislerini bombalaması sonucu, Krallığın petrol üretiminin yarısı geçici olarak durmuştu.

Suudi Arabistan askeri harcamalar açısından dünyanın üçüncü büyük ülkesi olarak biliniyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

23sap

Üçüncü en büyük enayisi

Mrt

iran, abd ye iyi hizmet ediyor..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23