• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD, Kiev Büyükelçiliği'nin yeniden açıldığını duyurdu!

Yeniakit Publisher
2022-05-18 22:21:00 - 2022-05-19 00:33:12
ABD, Kiev Büyükelçiliği'nin yeniden açıldığını duyurdu!

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra Ukrayna Büyükelçiliği'ni Polonya sınırında bulunan Lviv kentine taşıyan ABD, Kiev Büyükelçiliği'nin yeniden açıldığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Kiev Büyükelçiliği'nin yeniden açıldığını duyurdu.

ABD, Ukrayna Büyükelçiliği'ni Rusya’nın saldırıları öncesi Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Polonya sınırında bulunan Lviv kentine taşımıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliğinin yeniden Kiev’e taşındığını duyurdu.

Blinken, “Bugün, Kiev’deki ABD Büyükelçiliği’ndeki operasyonlara resmen yeniden başlıyoruz. Ukrayna halkı, güvenlik yardımımızla Rusya’nın akıl almaz işgaline karşı vatanını korudu ve bunun sonucunda ABD bayrağı bir kez daha Büyükelçilikte dalgalanıyor. Ülkelerini Kremlin’in acımasız saldırganlığına karşı savunan Ukrayna hükümeti ve halkının yanında gururla duruyor ve desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

"Rus güçleri her gün Ukrayna topraklarına ölüm ve yıkım getiriyor"

Kiev’e dönen büyükelçilik personelinin güvenliğini için ek önlemler alındığını ifade eden Blinken, güvenlik önlemlerinin ve protokollerin geliştirildiğini vurgulayarak, “Önümüzdeki zorluklarla yüzleşmeye kararlıyız. Savaş kızışıyor. Rus güçleri her gün Ukrayna topraklarına ölüm ve yıkım getiriyor. Milyonlarca Ukraynalı evlerini terk ediyor ve sevdiklerini kaybetmenin yasını tutuyor. Ukrayna halkına ve hükümetine olan bağlılığımızı yeniden teyit ediyoruz ve misyonumuzu Kiev’deki ABD Büyükelçiliği’nden yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23