• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD istihbaratı açıkladı: 90 günde başkent düşebilir!

Yeniakit Publisher
2021-08-11 23:22:00 - 2021-08-11 23:29:23

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD istihbaratı açıkladı: 90 günde başkent düşebilir!

ABD'li bir savunma yetkilisinin aktardığına göre, Taliban Afganistan'ın başkentini 30 gün içinde kuşatabilir ve muhtemelen 90 gün içinde ele geçirebilir. ABD istihbaratının aktardığına göre, harekete geçen militanlar ülke genelinde çok hızlı ilerliyor.

İsminin açıklanmaması kaydıyla Reuters'e konuşan yetkili, Kabil'in ne kadar dayanabileceğine ilişkin değerlendirmesinde, Taliban'ın hızlı kazanımlarının ABD liderliğindeki yabancı güçlerin ayrılmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Yetkili, "Ancak bu önceden belirlenmiş bir sonuç değil," diye ekledi ve Afgan hükümet güçlerinin daha fazla direniş göstererek bu ivmeyi tersine çevirebileceğini söyledi.

Üst düzey bir AB yetkilisi ise dün yaptığı açıklamada, militanların şu anda Afganistan'ın %65'ini kontrol ettiğini ve 11 eyalet merkezini ele geçirdiklerini söyledi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Badahşan eyaletindeki Feyzabad, bugün Taliban tarafından ele geçirilen sekizinci eyalet merkezi olmuştu.

Batılı bir güvenlik kaynağı Reuters'e verdiği demeçte, dağlarla çevrili bir vadide yer alan Kabil'e açılan tüm geçitlerin şehre giren ve başka yerlerden kaçan sivillerle tıkandığını söyledi. Kaynak, bunun Taliban savaşçılarının da içeri girip girmediğini söylemeyi zorlaştırdığını söyledi.

Kaynak, "Korkulan, intihar bombacılarının saldırması ve herkesin ilk fırsatta ayrılmasını sağlamak için diplomatik noktalara girilmesidir" dedi.

Reuters'e konuşan beş dış güvenlik yetkilisi ise verdiği demeçte, yabancı ülkelerin personelinin Kabil'den bir an önce ayrılmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yetkililerden biri, uluslararası havayollarından da personeli tahliye etmelerinin istendiğini belirtti.

Feyzabad'ın kaybı, Taliban saldırılarının ivmesini kırmak için mücadele eden Afgan hükümeti için en son gerileme oldu.

Başkan Eşref Gani, Taliban güçleri yaklaşırken kuzeydeki en büyük şehri savunma amacıyla eski savaş ağalarını bir araya getirmek için Mezar-ı Şerif'e gitti.

Badahşan'dan eyalet meclisi üyesi olan Cevad Mücahidi ise, Taliban'ın dünkü saldırılarını başlatmadan önce Faizabad'ı kuşattığını söyledi.

Mücahidi Reuters'e verdiği demeçte, "Faizabad'ın düşmesiyle kuzeydoğunun tamamı Taliban kontrolüne girdi." ifadesini kullandı

Kaynak: Timetürk

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

yazıklar olsun müslümanım diye geçinen talibanda yahudistan abd sinin silahlarıyla yahudistan abd sinin beslediği p...çlerinden oldu. orta doğudaki , ve dünyadaki olayların baş çıbanı yahudistan yönetimindeki abd ve (abd eşittir yahudi) ısrael yahudilerdir. gerek daeş pkk, fetöş vesaire terör örgütleri bunların besledikleri , tc nin vede orta doğunun başına bela ettikleri ısraelin B.O.projesinin gerçekleşmesine çalışan p....leridir.yönetimi türk isimli zengin yahudilerde olan hıristiyanların partisi chpkk da yahudiler tarafından atatürk zamanında tc nin içine sokulmuş truva atıdır.içimizdeki vatan haini zengin yahudileri çok sıkı denetleyin.

abdrhman

yahudistan abd sinin beslediği vede kışkırttığı şeytanlar bu talibanlar. müslümanlıkla aynı daeş gibi hiç bir ilgileri yok. yahudilerin beslemesi bu p...çlerde aynı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23