• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6 yaşındaki Zeynep'in kanı kimin elinde? Ayyaş mı suçlu onu şımartan sözde adalet mi?

Yeniakit Publisher
2022-06-30 11:57:00 - 2022-06-30 12:42:33

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
6 yaşındaki Zeynep'in kanı kimin elinde? Ayyaş mı suçlu onu şımartan sözde adalet mi?

Bursa'da, yolun karşısına geçmeye çalışan Fikriye Yeğit (56) ile torunu Zeynep Mira Güler'e (6) otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve kaza sırasında alkollü olduğu belirlenen Burak Ulga'nın (28), daha önce de 2 defa aracı alkollü kullanmaktan cezai işlem gördüğü öğrenildi. Minik Zeynep'in ölümü sonrası vatandaşlar daha önce 2 defa aracı alkollü kullanmaktan cezai işlem gören ayyaşın göz göre göre faciaya neden olmasına tepki gösterdi. Cezaların yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, daha ağır cezalar için Adalet Bakanlığı'na çağrı yaptı.

Kaza, pazar günü Mudanya'nın Bursa Asfaltı Caddesi'nde meydana geldi. Bursa'dan Mudanya yönüne giden Burak Ulga, kullandığı 16 ANV 418 plakalı otomobille yolun karşısına geçmek isteyen Fikriye Yeğit ile torunu Zeynep Mira Güler'e çarptı.

İhbarla kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fikriye Yeğit hayatını kaybederken, torunu Zeynep Mira Güler, Bursa Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde tedavi gören Zeynep Mira da doktorların tüm müdahalesine rağmen 2 gün sonra hayatını kaybetti. Tatil için anneannesiyle İstanbul'dan Bursa'daki akrabalarının yanına geldiği gün hayatını kaybeden Zeynep Mira Güler, dün İstanbul'da toprağa verildi.

Öte yandan Zeynep Mira'nın, Bayrampaşa'da Şair Baki Anaokulu'ndan mezun olduğu ve 1'inci sınıfa başlayacağı öğrenildi. Fikriye Yeğit ile tek torunu olan Zeynep Mira'dan geri, kazadan 9 gün önce, karne günü okul önünde çekilen fotoğraf kaldı.

Alkollü olduğu tespit edildi

Kazanın ardından gözaltına alınan ve 0.88 promil alkollü olduğu tespit edilen Burak Ulga ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Ulga'nın, daha önce de alkollü olarak direksiyon başına geçtiği öğrenildi. Ulga'ya, 29 Aralık 2019'da 1.98 promil, 30 Ocak 2022'de ise 0.86 promil alkollü olarak araç kullandığı için ceza uygulandığı ortaya çıktı. 2 yıl süreyle ehliyetine el koyulan Ulga'nın, kazanın olduğu gün ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçtiği öğrenildi.

"6 yaşındaki çocuğun öldürmek 15 yılla mı ölçülür?"

'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Burak Ulga, trafikten de 5 yıl menedilecek. Minik Zeynep'in ölümü sonrası vatandaşlar daha önce 2 defa aracı alkollü kullanmaktan cezai işlem gören ayyaşın göz göre göre faciaya neden olmasına tepki gösterdi. Cezaların yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, daha ağır cezalar için Adalet Bakanlığı'na çağrı yaptı.

Burak Ulga'nın 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına da tepki gösteren vatandaşlar "6 yaşındaki çocuğun öldürmek 15 yılla mı ölçülür?" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasin

Bu cocugun kanı bu kanunları koya meclisin elindedir..

Mustafaca

Bu ülkede trafik direğine çarp 1 yıl hapsi var iken alkollü olarak istediğini yaparsın indirim bile alırsın..zira kuruluş fıtratı bu maleaef. Laik kalacağız mecburen katlanacağız bu işlere...ölen müslüman ise zaten hiççç mesele yok..alkollü araç kullanmak yasak dimi..peki afyona girişte yapılan alkol muayenesi kuşadası veya didim çıkışında neden yapılmaz soru bu ?? Cevabı olan yazsın lütfen
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23