500 milyon dolar FETÖ’ye mi gitti?
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Mozambik Savunma Bakanı emekli General Salvador Mtumuke, 500 milyon doları iç etmekle suçlanıyor. Paranın, Mtumuke tarafından FETÖ’ye aktarıldığından da kuşku duyuluyor.
SELİM YAZICI / ANKARA - Mozambik’teki FETÖ yapılanmasının en önemli hamilerinden ve iş ortaklarından Mozambik Savunma Bakanı emekli General Salvador Mtumuke, 500 milyon dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla zor günler yaşıyor.
Önümüzdeki seçimlerde FETÖ’nün desteğiyle devlet başkanlığına getirileceği konuşulan General Mtumuke, Amerikalıların silah alımı için verdikleri 500 milyon doları iç etmekle suçlanıyor. Savunma Bakanlığı kayıtlarına hiç girmediği belirtilen paranın, Mtumuke tarafından FETÖ’ye aktarıldığından da kuşku duyuluyor.
GENERAL MTUMUKE'UN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR
New York merkezli risk danışmanlığı şirketi Kroll Inc. tarafından yapılan denetimlerde, Mozambik Savunma Bakanlığı’na verilen 500 milyon dolar paranın izine rastlanamadı. Mozambik Savunma Bakanlığı askeri teçhizat tedariki ile ilgili 500 milyon ABD dolarının kendilerine hiç gelmediğini beyan ederken, dikkatlerin üzerinde toplandığı General Mtumuke, açıklama yapmaktan kaçınıyor. Mozambik Başsavcılığı’nın da konuyu incelemeye aldığı öğrenildi.
EN SON FETÖ İMAMLARIYLA FETÖ OKULU AÇMIŞTI
Adı 500 milyon dolar parayı buhar etmekle yan yana geçen General Mtumuke, son olarak iki ay önce FETÖ’nün Mozambik İmamı Ahmet Uysal ve gölge imam Murat Kurt’la, FETÖ’nün yeni bir okulunun açılışında görüntülenmişti. Akit, Mozambik Savunma Bakanı General Mtumuke ve FETÖ yapılanması arasındaki bağa ilişkin çok çarpıcı başka bilgilere de ulaştı.
MOZAMBİK SAVUNMA BAKANI, FETÖ İLE ŞİRKET ORTAĞI
İşte şirket ortaklığına kadar giden Mozambik Savunma Bakanı Salvador Mtumuke ile FETÖ ilişkisi:
l Mozambik’te FETÖ’cü Murat Kurt ve eşine ait Reis Investimentos isimli şirketin yüzde 62’sine ortak olduğu Dinema Investimentos LDA isimli şirketin yüzde 20 hissesi de Mozambik Savunma Bakanı Mtumuke’a ait..
l Mozambik Savunma Bakanı Salvador Mtumuke, FETÖ’nün ülkedeki gölge imamı Murat Kurt’un yaptığı sitede oturmakta. Aynı sitede FETÖ’nün Söğüt Okulu da bulunmakta.
l FETÖ’nün gölge imamı Murat Kurt, Mtumuke’un gayriresmi danışmanı gibi sürekli yanında bulunmakta, Mtumuke’un ayarladığı bir askeri koruma sürekli Murat Kurt’un yakınında bulunmakta.
Mozambik Savunma Bakanı Salvador Mtumuke, bir yandan 500 milyon doları iç etmekle suçlanırken, öte yandan FETÖ imamlarıyla FETÖ okulları açıyor.