• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

20 bin sözleşmeli öğretmenlerin atama tercihleri ne zaman yapılacak?

Yeniakit Publisher
2020-02-25 12:22:00 - 2020-02-25 12:23:52
20 bin sözleşmeli öğretmenlerin atama tercihleri ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli 20 bin öğretmenlerin atama tercihleri ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen adaylarının beklediği 2020 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sonuçları meb.gov.tr üzerinden öğrenilebilmekte. Peki Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ile atama tercihleri nasıl yapılacak? 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen adaylarının beklediği 2020 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sonuçları meb.gov.tr üzerinden öğrenilebilmekte. Peki Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ile atama tercihleri nasıl yapılacak? 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri nasıl yapılacak?

20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğine dair duyuru geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyuruldu. 5 Şubat tarihinde başlayıp 22 Şubat tarihine kadar devam eden mülakatlarda başarılı olanlar görevlerine başlayacak. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ile atama tercihleri nasıl ve nereden yapılacak?  MEB tarafından 20 Bin öğretmen ataması kapsamında sözlü sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar e-Devlet Kapısı'ndan öğrenilebilir.

Sözleşmeli 20 bin öğretmenlerin atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları 18 Mart'ta duyurulacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, elektronik ortamda tercih işlemlerini tamamlayacak.

Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri nasıl yapılacak?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

-Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

meb.gov.tr Sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları! 20 bin sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

-Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

-"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum."

-"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

-Tercihlerine atanamayan adaylardan "9.5.2." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

-Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23